Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest oktober 2015

door Anniek Kruijer Leestijd: 5 minuten

Wil je een hogere snelheid dat je huidige provider kan leveren? Dan zit er niets anders op dan overstappen. Toch is overstappen naar een andere aanbieder voor sneller internet niet altijd mogelijk. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat slechts 17 procent van de consumenten bij een internetsnelheid van 30 Mbps kan kiezen uit tenminste drie aanbieders met een eigen aanbod. De bond wil dat er meer concurrentie komt. Wil jij weten welke providers bij jou thuis internet leveren? Doe de postcodecheck. Maar check voor je overstapt eerst nog even wie op 5 oktober de hoogste prijs/snelheidsscore haalden.


Top drie per soort pakket

Internet

Tele2 blijft staan op de eerste positie met het Internet Basis pakket. De provider heeft onlangs haar actie aangescherpt waardoor je de eerste drie maanden een tientje per maand betaalt. Het pakket is hiermee 24 euro goedkoper geworden (op jaarbasis) ten opzichte van de vorige maand. Telfort is deze maand de nieuwe binnenkomer! De provider heeft onlangs haar prijzen en snelheden verhoogd. Het Extra pakket stijgt met één euro en de snelheid wijzigt van 50/5 Mbps naar 80/8 Mbps. Het Standaard product wordt ook met één euro verhoogd en krijgt een snelheid van 40/4 Mbps (voorheen 30/3 Mbps). De prijs van het Instap product stijgt met twee euro en de snelheid wordt verhoogd naar 12/1 Mbps (eerder 8/1 Mbps). Het Online.nl Internet Power pakket zakt van plek twee naar plek drie.

Internet en Bellen

Het Tele2 Power pakket blijft staan op plek één. Ook hier heeft de provider haar actie nóg scherper gemaakt. Je bent jaarlijks 15 euro goedkoper uit in vergelijking met de maand september. Het is Telfort gelukt om met het Internet Extra en vast bellen pakket Stipte van de tweede positie te stoten. Dit komt door de verhoogde snelheid van 80/8 Mbps. En ondanks de prijsverhoging die de provider doorvoerde is het pakket 168 euro goedkoper dan het Stipte pakket. Wel biedt het One pakket van Stipte een snelheid van 100 Mbps.

Alles-in-1

De Alles-in-1 categorie is ongewijzigd. Ziggo blijft staan op de eerste en tweede plek in de categorie Alles-in-1. Stipte staat op plek drie met het Family 100 MB pakket.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 5 oktober 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand. Het icoon met twee horizontale zwarte strepen betekent dat het een ongewijzigde situatie is ten opzichte van vorige maand. De pakketten met een geel blokje zijn nieuwe binnengekomen.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Logo Tele2 Tele2 Internet Basis € 255,00 50 / 5
  2  Logo Telfort Internet Extra € 366,00 80 / 8
3 Logo Online.nl Online.nl Internet Power € 309,40 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Logo Tele2

Internet Basis en Bellen

€ 255,00 50 / 5
2 Logo Telfort

Internet Extra en Vast bellen

€ 396,00 80 / 8
3 Logo Stipte

Stipte One Internet + Bellen 100Mb

€ 564,35 100 / 10
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Logo Ziggo Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 653,40 200 / 20
2 Logo Ziggo Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 569,40 120 / 12
3 Logo Stipte Stipte Family 100 Mb
€ 624,35
100 / 10

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid. Tijdens de test worden glasvezel pakketten en tweejarige producten niet meegenomen. 

De genoemde internetsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het abonnement. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld. Tot augustus jl. was Tele2 de enige provider die nog geen werkelijke snelheid toonde aan bezoekers. Tele2 heeft dit aangepast en toont tijdens het bestellen nu ook de reële snelheid.

Lees meer over internetsnelheid en doe de snelheidstest van Internetten.nl

Geactualiseerd: woensdag 22 april 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.