Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest september 2015

door Anniek Kruijer Leestijd: 4 minuten

Niet tevreden over je internetprovider? Overstappen naar een andere aanbieder voor sneller internet is niet altijd mogelijk. Slechts 17 procent van de consumenten kan bij een internetsnelheid van 30 Mbps kiezen uit tenminste drie providers met een eigen aanbod. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die wil dat er meer concurrentie komt. Wil je een hogere snelheid dat je huidige provider kan leveren? Dan zit er niets anders op dan overstappen. Controleer met de postcodecheck welke providers bij jou thuis internet leveren. Check voor je overstapt ook nog even wie op 7 september de hoogste prijs/snelheidsscore haalden.

Internet

Tele2 stijgt naar de eerste positie met het Internet Basis pakket. De provider wijzigde haar snelheid van 40/4 Mbps naar 50/5 Mbps. Het Online.nl Internet Power pakket komt nieuw binnen. Sinds vorige maand biedt de provider ook weer één-jarige abonnementen. Vodafone blijft ongewijzigd staan op plek drie.

Internet en Bellen

Het Tele2 Power pakket stijgt ook in deze categorie van plek drie naar de plek één. Stipte daalt hiermee naar plek twee. Vodafone komt nieuw binnen op plek drie met het Internet + Bellen 80 Mb pakket.

Alles-in-1

De Alles-in-1 categorie is ongewijzigd. Ziggo blijft staan op de eerste en tweede plek in de categorie Alles-in-1. Stipte staat op plek drie met het Family 100 MB pakket.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 7 september 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand. Het icoon met twee horizontale zwarte strepen betekent dat het een ongewijzigde situatie is ten opzichte van vorige maand. De pakketten met een geel blokje zijn nieuwe binnengekomen.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
  1   Tele2 Internet Basis € 279,00 50 / 5
2 Online.nl Internet Power € 309,40 50 / 5
  3   Vodafone Internet 80 Mb € 469,50 80 / 8
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1

Tele2 Internet Basis en Bellen

€ 270,00 50 / 5
2

Stipte One Internet + Bellen 100Mb

€ 564,35 100 / 10
3 Vodafone Internet + Bellen 80 MB € 499,50 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 653,40 200 / 20
2 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 569,40 120 / 12
3 Stipte Family 100 Mb
€ 624,35
100 / 10

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid. Tijdens de test worden glasvezel pakketten en tweejarige producten niet meegenomen. 

De genoemde internetsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het abonnement. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld. Tot vorige maand was Tele2 de enige provider die nog geen werkelijke snelheid toonde aan bezoekers. Tele2 heeft dit aangepast en toont tijdens het bestellen nu ook de reële snelheid.

Lees meer over internetsnelheid en doe de snelheidstest van Internetten.nl

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.