Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile start prijsoffensief in breedbandmarkt

door Marit Veldkamp Leestijd: 4 minuten

T-Mobile heeft 29 oktober een nieuwe combinatie van mobiel en breedband geïntroduceerd onder de naam Uit & Thuis. Met deze combinatie voor € 50 per maand gaat de provider de strijd aan met KPN en VodafoneZiggo om de combiklant voor zich te winnen. Daarnaast wordt internet tot 1 Gbps beschikbaar gemaakt op het eigen glasvezelnetwerk. Bovendien hoeft er voor hogere snelheid voor je vaste internet niet meer extra betaald te worden.

uit & Thuis T-Mobile

Concurrentie aangaan met KPN en VodafoneZiggo

T-Mobile wil met het scherpe aanbod de markt voor combinatie abonnementen (mobiel & vast) openbreken. Volgens de provider werden hoge kortingen en ‘gratis’ dubbele data op het mobiele abonnement  gecompenseerd met veel te hoge prijzen voor vast internet thuis. "Hoge prijzen die door de jaarlijkse prijsverhogingen van KPN en VodafoneZiggo nota bene steeds hoger worden. Met dit aanbod gaat T-Mobile de concurrentiestrijd aan met het duopolie." 

Uit & Thuis

Als je al klant bent bij T-Mobile voor vast of mobiel kan dit aantrekkelijke voordelen opleveren. Zo betaal je voor je internet thuis € 25 euro per maand, ongeacht of dit DSL (tot 100 Mbps) of glasvezel (tot 1 Gbps) betreft. Daarnaast betaal je voor het unlimited abonnement voor mobiel ook € 25 per maand.Als je voor beide producten klant wilt worden bij de aanbieder betaal je ook geen aansluitkosten. Voor unlimited internet thuis én mobiel kom je dan op een bedrag van € 50 per maand uit. De provider herhaalt zijn belofte om, behalve de inflatiecorrectie, twee jaar lang de prijzen voor vast internet niet te verhogen. Uiteraard kun jij je thuisproduct aanvullen met bellen en/of televisie. Je betaalt per maand € 2,50 extra voor telefonie en € 15 extra voor digitale tv.

Klantvoordeel

In combinatie met andere mobiele abonnementen maak je gebruik van het standaard klantvoordeel dat T-Mobile aanbiedt, wat inhoudt dat je € 5 korting krijgt op je thuisproduct en € 2,50 op je mobiele abonnement met daarnaast 500 MB of 2 GB extra internet per maand.

Thuisproducten wijzigen ook

Naast de introductie van Uit & Thuis heeft de provider ook de pakketten voor thuis internet aangepast. Je kunt niet meer kiezen voor de snelheid 20 Mbps voor DSL en voor 200 Mbps, 500 Mbps en 750 Mbps voor glasvezel. Voor glasvezel is daarvoor de snelheid 1 Gbps voor € 40 per maand in de plaats gekomen onder de naam Premium. Dit kun je kiezen naast de opties Basic (tot 50 Mbps) en Fast (tot 100 Mbps). 

Met het wijzigen van de snelheden, zijn de prijzen ook veranderd. Zie hieronder het overzicht van de prijzen van de internetpakketten zonder de klantvoordelen. 

Internet   Oude maandprijs tot 29-10-'19  Nieuwe maandprijs
 50 Mbps DSL

€ 28

 € 30
 100 Mbps DSL

€ 31

 € 35
 50 Mbps glasvezel

€ 32,50

 € 30

100 Mbps glasvezel

€ 36 € 35

'Waarom meer betalen voor een hogere snelheid?'

Met de introductie van de nieuwe pakketten lijkt de provider zich vooral te richten op de glasvezel klanten, aangezien dit goedkoper is geworden. Op dit moment heeft T-Mobile 1,1 miljoen adressen die gebruik kunnen maken van het eigen glasvezelnetwerk. Daar kan nu al gebruik worden gemaakt van een internetabonnement met een snelheid van 1Gbps. Voor deze ongekend hoge snelheid betaal je bij T-Mobile dus niets extra als je dit combineert met Unlimited voor mobiel. 

Op plekken waar T-Mobile geen eigen netwerk heeft, geldt een maximale internetsnelheid tot 100 Mbps. T-Mobile wil graag dat supersnel internet van 1 Gbps voor iedereen in Nederland beschikbaar komt zonder dat daar extra voor betaald moet worden. Volgens de provider is dit alleen mogelijk als zowel KPN als VodafoneZiggo hun vaste netwerk tegen marktconforme voorwaarden openstellen voor andere aanbieders. 'Dit zou een grote stap zijn naar het digitaliseren van Nederland.'

Benieuwd of T-Mobile levert op jouw adres? Doe dan onze postcodecheck.

Geactualiseerd: woensdag 30 oktober 2019

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie