Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 breidt 4G-netwerk fors uit: 70% dekking

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Tele2 heeft zijn 4G-netwerk flink uitgebreid. In één klap zijn alle 4G-masten geactiveerd waardoor 70 procent van de Nederlandse bevolking buitenshuis toegang heeft tot het supersnelle internet. Dit laat de provider weten in een persbericht. Naar verwachting kunnen alle bestaande klanten met een 4G-toestel en een 4G ready simkaart begin juli gebruikmaken van het uitgebreide 4G-netwerk.

70 procent dekking

Toen Tele2 haar frequentievergunning ontving in 2013, is direct gestart met de bouw van antennes door het hele land. Begin dit jaar is het eerste gedeelte van het netwerk in de Randstad gelanceerd. Buiten de Randstad werden wel antennes geplaatst, maar deze waren nog niet ingeschakeld. Nu kan 70 procent van de Nederlandse bevolking buiten 4G-internetten. 

Dekkingskaart

Tele2 heeft een landkaart gepubliceerd met de in- en outdoor 4G-dekking. In de paarse gebieden is er alleen goede dekking buitenshuis en de oranje kleur geeft aan dat er ook binnenshuis goede dekking is. De meeste steden lijken inmiddels gedekt te zijn, net als een groot deel van de Randstad. Inmiddels zijn ook grote delen in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Friesland goed gedekt. De Waddeneilanden zijn nog niet gedekt, evenals grote delen van bijvoorbeeld Groningen en Drenthe.

Inhaalslag

Tele2 heeft een flinke inhaalslag gemaakt, hoewel de provider nog wel minder ver is met 4G dan de concurrenten KPN en Vodafone. Deze beide providers hebben nagenoeg landelijke dekking. T-Mobile is momenteel nog bezig met haar 4G-uitrol. Bekijk de 4G-dekkingskaart van de providers met eigen netwerk.

Gebruikerservaringen

Tele2 wachtte tot nu toe tot er meerdere masten in een bepaald gebied beschikbaar waren. Naar eigen zeggen kunnen nu ongeveer vijfentwintigduizend bestaande klanten gebruikmaken van het netwerk. Op basis van positieve feedback van deze klanten besloot Tele2 om alle antennes met 4G in te schakelen. "Het netwerk functioneert goed, ook op de plaatsten waar nog niet alle geplande antennes af zijn. Daarom hebben wij besloten om een groot aantal van de beschikbare antennes in de rest van het land te activeren."

4G in de zomer

Nog niet alle Tele2 klanten kunnen gebruikmaken van het snelle netwerk. "Aan het eind van deze maand hebben we 40.000 klanten overgezet naar het nieuwe, eigen netwerk. En volgende maand gaat het tempo weer omhoog. De rest van de klanten zal nog moeten internetten via het 3G-netwerk van T-Mobile”, aldus woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo. In de komende maanden zal dit tempo nog verder worden opgevoerd. Begin juli zitten alle klanten met een 4G-telefoon op het nieuwe netwerk. Vanaf dat moment is het ook mogelijk voor nieuwe klanten om een abonnement af te sluiten waarbij direct 4G-toegang wordt geboden.

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie