Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 breidt 'snel internet gebied' uit

door Jeanet Woldring

Tele2 heeft het gebied waar zij haar klanten snel internet tot 40 Mbps kan aanbieden flink uitgebreid. Via vdsl, de opvolger van adsl, kan de provider nu tv, internet en vaste telefonie aanbieden aan 3,8 miljoen huishoudens.

Behoefte aan meer bandbreedte

Volgens de provider gaven steeds meer mensen aan dat zij behoefte hebben aan meer bandbreedte. Hier heeft Tele2 gehoor aan gegeven door het gebied waar snel internet geleverd kan worden flink uit te breiden.

KPN-netwerk

Voor het aanbieden van vdsl-diensten maakt Tele2 niet alleen gebruik van haar eigen landelijke glasvezelnetwerk, maar huurt ook capaciteit in op het KPN-netwerk. Voor het upgraden van de snelheid (van 20 naar 40 mbps) betalen klanten 2 euro per maand extra. Of deze snelheid gehaald wordt, hangt onder andere af van de afstand tot de wijkcentrale.

Groeiambitie Tele2

Het uitbreiden van het vdsl-gebied is onderdeel van de groeiambitie van de provider. De volgende stap is het optimaliseren van het tv, internet en vaste telefonie aanbod. De aanbieder voegde de afgelopen maanden al een aantal HD-zenders toe en breidde het zenderpakket uit met HBO, Ketnet, FOXLife en 24Kitchen. Tele2 laat weten dat er meer ontwikkelingen klaar staan om het aanbod aantrekkelijker te maken.

Benieuwd of het pakket beschikbaar is op jouw adres? Doe de postcodecheck

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie