Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Alles over (A)DSL internet

Wat is ADSL?

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Met ADSL maak je gebruik van internet via de telefoonlijn. ADSL werkt via de 'normale' koperdraad telefoonlijn, via het modem dat daarop wordt aangesloten kun je het internet op. ADSL heeft  een digitale verbinding waarbij de verhouding tussen verzenden en ontvangen van datapakketjes ongelijk is. Anders gezegd: het ontvangen (downloaden) gaat sneller dan het verzenden (uploaden) van data. Vandaar het woord 'asymmetrisch' in de naam ADSL.


 ADSL internet
 

Wat het verschil is tussen ADSL, glasvezel en kabelinternet lees je hier.

Wat kost ADSL?

Lees hier wat de actuele prijzen zijn van ADSL-abonnementen.

De kosten voor ADSL bestaan uit eenmalige aansluitkosten en maandelijkse abonnementskosten bij de provider. De hoogte van het abonnementsbedrag hangt af van de ADSL-variant en van jouw provider. Je hebt een vaste telefoonaansluiting nodig, ook al bel je niet via de vaste telefoon. De koperdraad is nodig voor de verbinding.

Hoe kom ik aan ADSL?

Wanneer ADSL beschikbaar is op jouw adres, kun je ADSL online aanvragen op Internetten.nl. Dit kan in vier simpele stappen:

  • Doe de postcodecheck om te zien of ADSL beschikbaar is op je adres
  • Vergelijk internetpaketten en bestel het gewenste abonnement
  • Je aanvraag wordt bevestigd door de betreffende provider
  • Het installatiepakket wordt naar je verstuurd, waarna je ADSL zelf of door een monteur laat installeren.

adsl-internet

Overstappen van ADSL-provider

Hoe kun je overstappen van ADSL-provider? Na de eerste contractperiode bij jouw huidige provider, kun je het abonnement maandelijks opzeggen. Je kiest een nieuwe aanbieder en deze partij regelt in bijna alle gevallen de overstap met je oude aanbieder.

ADSL vs VDSL

VDSL is een snellere opvolger van ADSL en staat voor Very high bitrate Digital Subscriber Line. Het vervangt langzaam maar zeker de bestaande ADSL-aansluitingen. Vandaar dat je tegenwoordig vaak DSL ziet staan, dat dekt alles af. Met VDSL kunnen snelheden tot 200 Mbps gehaald worden. Dit is vooral handig als je ook digitale televisie hebt, want het gebruik hiervan 'snoept' breedbandte, waardoor je internet trager wordt.  

Geactualiseerd: 22-07-2021

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie