Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 Compleet: KPN-loos totaalabonnement

Leestijd: 2 minuten

Het Zweedse Tele2 dat onlangs Versatel overnam, lanceert vandaag een nieuw bel- en internetabonnement: Tele2 Compleet.

Sinds 1 februari 2006 is de consumentenafdeling van Versatel actief onder de merknaam Tele2. Op de zakelijke markt blijft de merknaam Versatel bestaan. Tele2 Compleet is het eerste gemeenschappelijke wapenfeit.

Tele2 profileert het product als een KPN-loos abonnement waarbij klanten voor 30 euro per maand internet en telefonie krijgen. Telefoneren naar vaste nummers is 's avonds, 's nachts en in het weekend gratis op het starttarief na. De hoogte van het starttarief wordt niet aangegeven in het persbericht, de overige beltarieven evenmin, maar deze zijn wel terug te vinden op de website.  De internetverbinding biedt een downloadsnelheid van 4 megabit per seconde. Hiermee vervallen dus de huidige abonnementskosten van KPN van € 18,16 per maand. Tele2 Compleet via het Versatel netwerk is in tegenstelling tot InternetPlusBellen van KPN niet landelijk beschikbaar.*

Tele2 geeft een draadloos modem in bruikleen en geeft twee telefoonnummers weg. Het product wordt niet gratis geënstalleerd door een monteur. Tele2 Compleet is niet beschikbaar voor huishoudens die ISDN gebruiken. Het bedrijf kan enkel analoge telefoonaansluitingen overnemen van KPN.

Tele2 wil hiermee een bres slaan in de overheersende marktpositie van KPN. Het bedrijf claimt dat de scherpe tarifering van Tele2 Compleet een knock-out is voor KPN’s internetplusbellen. "Tele2 Compleet is momenteel het scherpste aanbod in de markt, zo zie je: 1+1 is dus nog altijd Tele2” aldus Peter Heuman van Tele2. Waarmee duidelijk gedoeld wordt op de landelijke reclamecampagne van KPN: Nederland heeft InternetPlusBellen: 1 (internetten) + 1 (bellen) = KPN InternetPlusBellen.

Het goedkoopste InternetPlusBellen pakket (Go) van KPN kost vijf euro meer per maand, waarbij alleen 's nachts en in het weekend gratis gebeld kan worden, echter zonder starttik. De downloadsnelheid van Go  is 1,5 megabit per seconde. Wie tien euro bijbetaalt, kan altijd gratis bellen.

Meer informatie is beschikbaar op Internetten.nl en Bellen.com, zodat alle tarieven en voorwaarden van de totaalpakketten onderling vergeleken kunnen worden. Zie ook: Tariefvergelijking en Belwijzer

* Update 9-2-06: Waar Tele2 Compleet 4 Mb niet  beschikbaar is, wordt Tele2 Compleet Lite met een internetverbinding van 3 Mb/s aangeboden. Ook dan is geen KPN-abonnement meer nodig.  

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie