Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 met eigen Skype

Leestijd: 2 minuten

Tele2 komt met een softwareprogrammaatje waarmee gratis kan worden gebeld via internet. Met de dienst, Parlino, gaat het bedrijf de concurrentie aan met Skype. Dit schrijft Nu.nl. 

Het bellen is alleen gratis wanneer contact wordt gezocht met andere Parlino gebruikers op internet. Voor andere telefoontjes (mobiel en vast) kunnen beltegoeden worden gekocht. Skype, dat al meer dan honderd miljoen gebruikers telt, werkt op dezelfde manier.

Om Parlino in gebruik te nemen, download de nieuwe gebruiker de gratis software en opent een account op www.parlino.com. De dienst is meteen gereed voor ingaand en uitgaand telefoonverkeer.

Tele2 zegt voor het bellen naar een mobiele telefoon of een gewone vaste lijn lagere tarieven te vragen dan Skype. Voor een gesprek met een mobieltje moet bijvoorbeeld in Nederland 16 cent per minuut worden betaald. Bij Skype is dat 22 cent.  Alle mogelijke telefoonkosten voor de nieuwe VoIP dienst moeten vooraf betaald worden op de website.

“Wij merkten dat naar mate meer mensen beschikken over internet, de vraag naar een dienst voor gratis bellen over het internet om zo kosten te besparen, enorm is toegenomen. Parlino is een aanvulling op het productportfolio van Tele2 en maakt het bellen vanaf een computer eenvoudiger dan ooit” aldus Marcus Nylén, Managing Director van Parlino.

De Parlino gebruiker kan ook gebruik maken van 'Parlino Dial-in' voor een bedrag van € 2.95 per maand. Hiermee krijgt de gebruiker de beschikking over een gewoon telefoonnummer waarnaar gebeld kan worden voor een nationaal tarief. Het maakt dan niet uit of de gebruiker thuis is of in het buitenland. Het Parlino telefoonnummer kan doorgeschakeld worden naar ieder ander telefoonnummer of naar een voicemail service. Als lanceringaanbod, krijgen de eerste 10.000 klanten die een Parlino account openen en 30 euro aan krediet kopen, een draadloze VoIP telefoon cadeau. 

Met de aankondiging van de beldienst is ook het mysterie van de oprukkende kabouters in Nederland ontrafeld. In regionale media verschenen vorige week berichten over gele mannetjes van ongeveer dertig centimeter die plotseling in verscheidene plaatsen opdoken. Dat blijkt nu een publiciteitsstunt te zijn geweest van Tele2, zo meldt Nu.nl.

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie