Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 stopt met aanbieden van FOX Sports

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Tele2 stopt met het aanbieden van de voetbalzender FOX Sports. De aanbieder weigert om klanten te laten betalen voor iets wat zij niet willen en ziet zich gedwongen om per direct te stoppen. Klanten met een FOX Sports-abonnement kunnen tot 13 september bij Tele2 naar FOX Sports kijken. 
 

fox.jpg

De provider laat in haar persbericht weten het erg vervelend te vinden haar Fox Sports-abonnees te moeten teleurstellen. 'Wij hebben ons uiterste best gedaan om er samen met FOX uit te komen. We zijn blij dat we nog hebben kunnen bewerkstelligen dat FOX Sports niet per direct op zwart werd gezet, zodat onze FOX Sports abonnees tot 13 september aanstaande eventueel nog naar een alternatief kunnen zoeken. Alle getroffen abonnees worden in de komende dagen persoonlijk geïnformeerd.'
 

Basispakket duurder door Fox Sports

Het besluit is een gevolg van de eisen die FOX stelde voor het afsluiten van een nieuw contract met Tele2. FOX Sports eist meer geld van Tele2 voor de doorgifte, waardoor de abonnementsprijzen moeten stijgen. Voglens de provider staat dit lijnrecht tegenover het belang van de klanten en het uitgangspunt om klanten alleen te laten betalen voor zaken die zij echt willen. 
 

Speciale actie Ziggo Sport Totaal

Tele2 biedt als alternatief Ziggo Sport Totaal. Via deze zender kun je de Premier League kijken. Je betaalt de eerste vier maanden een tientje, daarna 15 euro per maand. De aanbieding op Ziggo Sport Totaal is alleen geldig voor klanten van Tele2 die momenteel FOX Sports hebben.
 

Keuzevrijheid

Staatssecretaris Dekker heeft aangegeven serieus te willen kijken naar de keuzevrijheid van tv-kijkers en a la carte TV. In het licht van de ontwikkelingen rondom FOX Sports, roept Tele2 hem op ook werk te maken van de voorwaarden waaronder content beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast heeft Tele2 toezichthouder ACM gevraagd het aanbod van FOX te onderzoeken. 
 

Machtsstrijd tussen FOX Sports en providers

Tele2 is niet de enige partij die in de clinch lag met FOX Sports. Ook KPN had problemen. Zij bereikten deze maand wel een compromis: voetbal komt niet in het standaardpakket, maar KPN gaat FOX Sports meer betalen. Voor Vodafone zit het nog weer anders. Vodafone Thuis-klanten met een tv-abonnement ontvangen sinds 1 augustus al FOX Sports 1 Eredivisie HD in het basispakket. Als gevolg hiervan gaat de prijs van het basispakket per 1 september omhoog.
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.