Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Thuiswerken? Tips voor een snellere internetverbinding

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Nu we allemaal al een tijdje thuis werken wordt je internetaansluiting extra belast. Netflixen, gamen en een home office vragen veel van je wifisignaal. Ook de druk bezette netwerken van de buren zijn niet altijd bevorderlijk. Wij geven 6 tips om je internetverbinding en wifisignaal te versterken.

 Tip 1: Doe de speedtest

Je kunt je internetsnelheid meten om erachter te komen hoe hoog deze werkelijk is. Is je internetsnelheid lager dan je provider belooft? Neem dan contact op met je provider, wellicht dat zij het probleem kunnen oplossen of een sneller pakket leveren. 

Tip 2: Wat is de bron van het probleem? verbeter-je-wifi-ontvangst.png

Traag internet wordt vaak toegeschreven aan modem of router. Een trage oude computer kan echter ook een langzame wifi ervaring veroorzaken. Is jouw computer oud of heb je erg weinig intern geheugen? Misschien is hij wel aan vervanging toe.

Tip 3: Gebruik het 5 GHz kanaal van je router

Moderne routers  hebben bijna allemaal dual band functionaliteit. Dit betekent dat je zowel het 2.4 GHz als het 5 GHz kanaal kunt gebruiken. Met het 5 GHz kanaal is een hogere internetsnelheid mogelijk. Het nadeel is dat het bereik wat minder sterk wordt. De Consumentenbond legt uit hoe je in de instellingen van je modem het kanaal kunt wijzigen.

Tip 4: Verplaats je modem

Je wifisignaal wordt beïnvloed door obstakels. Zo kan een muur of deur ervoor zorgen dat je signaal zwakker wordt. Staat je modem in een klein kamertje in de hoek? Dat kan de reden zijn van je slechte bereik. Verplaats je modem daarom naar een centrale locatie en zo hoog mogelijk voor goed bereik. Richt de meegeleverde antennes van je modem verschillende kanten op om je bereik te verspreiden.

Tip 5: Check welke modem je hebt

Een ononderbroken verbinding is belangrijk om thuis te werken. Het model van je modem speelt daarbij een grote rol. Een modem met 802.11ac- wifi standaard is sneller en stabieler dan oudere standaarden zoals 802,11b, n of g. Is je modem of router oud? Na ongeveer 6 of 8 jaar is je modem aan vervanging toe.

Tip 6: Installeer een extra access point

Als je je wifi- bereik wilt vergroten kun je een access point installeren. Zo’n access point kun je met een netwerkkabel verbinden met je modem om zo een tweede modem te creëren. 

Tip 6: Neem je internetabonnement onder de loep

Heb je alle tips opgevolgd maar is je wifi nog steeds traag? Misschien is het slim om dan eens te kijken welk internetabonnement je hebt. Voor een streamend en thuiswerkend gezin van vijf personen is  een snelheid van 20 Mbps misschien onvoldoende. Het is dan slim om in onze vergelijker te kijken of er misschien een beter, sneller abonnement beschikbaar is op jouw adres.

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.