Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tips om veilig thuis te werken

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Thuis werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je hebt misschien niet zo'n fijne stoel als op kantoor en je kunt niet even snel bij je collega's langslopen voor overleg. Wij geven 5 tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk maken.

 Cameralens en beeldscherman

1. Creëer een vaste werkplek

Het is verleidelijk om lekker op de bank te gaan zitten werken. Dit is echter niet goed voor je houding en je houdt het waarschijnlijk niet lang vol. Richt daarom een hoekje van het huis in als kantoor. Let er wel op dat je op je thuiswerkplek een goede internetverbinding hebt! Dit voorkomt dat middenin een videovergadering je beeld stil blijft staan of je zelfs helemaal wegvalt. Het hebben van een vaste werkplek helpt je om in de 'werkstemming' te komen. Ook ben je vaak productiever dan wanneer je de ene keer met je laptop op de bank zit en dan weer aan de keukentafel.

2. Houd contact met je collega's.

Via videochat programma's kun je in contact blijven met je collega's. Doe dat ook regelmatig om ervoor te zorgen dat je op de hoogte blijft van elkaars bezigheden. Het is verstandig om de zakelijke apps van je werkgever te gebruiken, omdat deze vaak vooraf goed zijn ingesteld door de ICT-afdeling.

3. Blijf in beweging

Je hoeft 's ochtends niet te fietsen of met de auto of OV om op je werk te komen. Daardoor mis je iedere dag een beetje beweging. Om toch in beweging te blijven kun je in de pauze een rondje gaan wandelen en telefoongesprekken staand voeren. En wissel regelmatig van houding.

4. Gebruik een beveiligd wifinetwerk en/of VPN

Het is belangrijk om te werken via een beveiligde wifiverbinding om te voorkomen dat gegevens van klanten in verkeerde handen vallen. Een beveiligd netwerk is bijvoorbeeld je eigen wifiverbinding thuis. Gebruik dus niet de gratis wifi hotspot van het koffietentje naast je huis!

Je kunt ook gebruik maken van een VPN (Virtual Private Network). Een VPN is een veilige verbinding tussen, bijvoorbeeld, je laptop en het internet. Het zorgt ervoor dat je online veel minder te traceren bent aan de hand van je IP adres dan zonder VPN. Doordat je dataverkeer versleuteld en via een externe server het internet op gestuurd wordt ,krijgt het een ander IP adres mee. Namelijk dat van de server. Zo is jouw digitale vingerafdruk minder goed te achterhalen!

5. Let op nieuwe vormen van phishing e-mails

Internetcriminelen grijpen iedere kans om te proberen je gegevens te stelen. Let hierop en klik niet op links die je niet vertrouwt. Herken de online trucs van cybercriminelen. Krijg je phishingmails binnen? Geef het dan door aan de ICT afdeling van je bedrijf. Vaak lijken phishingmails afkomstig van je bank of van de belastingdienst. Momenteel zijn er bijvoorbeeld mails in omloop die je adviseren om je bankpas in te wisselen voor een nieuwe 'antibacteriële' bankpas die besmetting met het coronavirus tegen te gaan.  De Fraudehelpdesk verzamelt actuele phishingmails op haar website.

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.