Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken
9,4 /10

TV in de lift; welk type abonnement past bij mij?

door Margot Meendering

De interesse voor abonnementen met televisie is sinds 2017 met 10% toegenoemen. Dat blijkt uit de gegevens van Internetten.nl. Deze stijging is opvallend omdat het tegen de trend van de populariteit van streamingdiensten zoals Netflix, HBO en Videoland in lijkt te gaan. Welk type abonnement past het beste bij jou?

Het aantal mensen dat een abonnement inclusief vaste telefonie kiest, neemt in dezelfde periode snel af. De interesse voor dit type abonnement is sinds 2017 met bijna de helft gedaald. Ook de populariteit van alles-in-1 abonnementen neemt iets af. Dit type abonnement is echter nog altijd veruit het meest populair met een aandeel van rond de 45 procent.

De interesse voor een TV- only abonnement neemt sinds 2018 weer af. Sommige providers bieden cominatiekorting aan wanneer een mobiel abonnement wordt gecombineerd met een internet en TV abonnement. Dit kan de stijging van de populariteit van dit type pakket verklaren. In onderstaande grafiek zie je de populariteit van de verschillende pakkettypes.

populariteit-internetpakketten-2017-2019-nieuw.png

Welk pakket past bij mij? 

Grofweg heb je op Internetten.nl de keuze uit vier verschillende abonnementstypen: Internet Only, Internet + TV, Internet + Bellen of Internet + TV +Bellen (Alles-in-). Op onze website Digitelevisie.nl kun je ook TV-only pakketten vergelijken. Welk pakket het beste bij je past is afhankelijk van je wensen.

Alles-in-1

De meeste consumenten sluiten een alles-in-1 abonnement af. Bij deze abonnementsvorm heb je een pakket met internet, televisie én vaste telefonie. Je bent meestal goedkoper uit dan wanneer je al deze diensten apart zou afsluiten en je hebt maar 1 contract bij 1 aanbieder. Als je wilt internetten, vaak tv kijkt en gebruik maakt van de vaste telefoon is zo'n pakket een goede keuze.

Internet + TV

Als je een fanatieke televisiekijker bent, maar alleen een mobiele telefoon gebruikt, is een internetabonnement met tv-aansluiting een aantrekkelijke keuze. Het is dan handig om zeker te weten dat je favoriete zender ook in het pakket inbegrepen is. In onze vergelijker kun je de zenders die je wilt ontvangen invoeren om erachter te komen welke pakketten je kunt kiezen.

Internet Only

Kijk je voornamelijk series via streamingdiensten? En bel je voornamelijk via je mobiele telefoon? Dan is een Internet Only abonnement interessant voor je. Je kiest de snelheid die je wilt en betaalt niet voor extra’s die je toch niet gebruikt. Wil je weten welke internetsnelheid je nodig hebt? Hier kun je je huidige internetsnelheid testen en zien welke snelheid je nodig hebt om onder andere een film te downloaden.

Internet + Bellen

Bel je nog veel via de vaste telefoonlijn dan is het verstandig om een abonnement af te sluiten met Internet + vaste telefonie. De abonnementsprijs is nauwelijks hoger dan voor Internet Only en je betaalt per gebruikte belminuut. De rekening kan dan ook per maand verschillend zijn.

TV-Only

Als je graag TV kijkt en een aantal specifieke zenders wilt ontvangen is TV-only een goede optie voor jou. Je kunt dan het televisie pakket afsluiten dat precies bij je wensen past. Ook als je ergens woont waar je geen internet kunt ontvangen kan het zijn dat je wel TV-only kunt aanschaffen wanneer er een aansluiting aanwezig is. 

Postcodecheck

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn op jouw adres? In de vergelijker kun je op basis van je postcode en huisnummer achterhalen welke abonnementen je kunt afsluiten.

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020
Geactualiseerd: maandag 20 januari 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot is sinds juni 2019 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Verder schrijft Margot regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in de telecommarkt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie