Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC biedt landelijk online tv-kijken via Horizon Go app

door Jeanet Woldring

UPC klanten konden al in en om het huis online tv-kijken op hun smartphone, tablet en laptop. Nu kunnen zij die tv-ervaring overal mee naar toe nemen. In de trein, achterin de auto of op de camping. Wat je hiervoor nodig hebt? Een tv-abonnement van UPC, de Horizon Go-app en een internetverbinding. 


Online tv-kijken is gratis voor alle UPC-klanten. Als je buitenshuis tv-kijkt via een 3G- of 4G-verbinding, dan verbruik je natuurlijk wel data uit je mobiele databundel.

Landelijke dekking

Sinds 16 juli heeft UPC landelijke dekking van haar tv-dienst. Via laptop, tablet en smartphone kan men in heel Nederland via Horizon GO live naar tv-zenders kijken. UPC is de eerste provider in Nederland die dit mogelijk maakt voor al haar klanten. 

Voorheen kon alleen via een UPC-internetverbinding naar live tv-zenders en enkele aanvullende diensten  zoals MyPrime via de app gekeken worden. Voortaan kan men ook via mobiel internet en draadloze internetaansluitingen van andere aanbieders via de Horizon GO-app live naar tv-zenders kijken. De Horizon Go app is in de plaats gekomen van zowel de Horizon TV app als de Horizon TV Remote app en is beschikbaar voor iOS en Android.

UPC eerste kabelbedrijf met landelijke tv-dienst

Hierdoor is UPC het eerste Nederlandse kabelbedrijf dat landelijk tv-diensten aanbiedt. TotaalTV schrijft dat het tevens de eerste aanbieder is die blijkbaar met contentaanbieders overeenstemming over landelijke doorgifte van tv-zenders via TV Everywhere-diensten heeft weten te bereiken.

"UPC had al een voorsprong ten opzichte van andere aanbieders omdat abonnees van de Horizon TV-app buiten het eigen huis gebruik konden maken. Er was in dat geval wel altijd een UPC-internetverbinding nodig. Bij andere tv-aanbieders – zoals Ziggo en KPN – kan men alleen via het eigen modem thuis via een app naar live tv-kijken."

HBO

Uit onderzoek van Totaal TV blijkt dat landelijk gekeken kan worden naar vrijwel alle tv-kanalen die UPC via Horizon GO biedt, met uitzondering van betaalzender HBO. De HBO-kanalen zijn echter voor de UPC-abonnee wel landelijk beschikbaar via de HBO GO-app. Afhankelijk van het abonnement kunnen klanten tot 82 zenders overal ontvangen, waaronder Nederland 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8 en SBS 6, Net5 en Veronica.

Binnenshuis -als je kijkt via een UPC-internetverbinding- kun je meer zenders kijken dan buitenshuis. In het zenderoverzicht is te zien welke zenders je kunt kijken met je abonnement en welke binnenshuis en buitenshuis beschikbaar zijn.

De Horizon Go app is voor alle klanten van UPC beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store en werkt op Android-toestellen vanaf softwareversie 4.0 en op iPhone en iPad op iOS versies 6 en 7.

Meer informatie over UPC online tv-kijken 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie