Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC volgt Ziggo met gratis wifispots

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

UPC gaat in heel haar verzorgingsgebied wifispots uitrollen. Hiermee volgt de kabelaar Ziggo en kunnen internetabonnees gratis en onbeperkt draadloos internetten. Als eerste komt de dienst beschikbaar voor klanten in Zutphen, daarna volgt een uitrol in Friesland, Flevoland en de overige provincies.

Gratis wifi op ruim 500.000 plekken

UPC verwacht de dienst in de eerste maanden van volgend jaar op ruim 500.000 internetmodems aan te kunnen bieden. Hierdoor krijgen internetklanten op die plekken gratis toegang tot draadloos internet, zonder dat zij wachtwoorden hoeven te delen met andere klanten.

Veilig

Het wifi-netwerk is helemaal gescheiden van het wifi-signaal voor privégebruik. Dat maakt de dienst veilig, aldus UPC. Het UPC wifi-modem heeft de mogelijkheid om twee verschillende netwerken uit te zenden, die beide los van elkaar beveiligd zijn.

Geen lagere snelheden

De kabelaar belooft verder dat klanten geen lagere snelheden ondervinden als de publieke hotspot op hun modem is geactiveerd. Op één modem kunnen tot vijf gasten tegelijkertijd inloggen.

UPC zet deze wifi-functionaliteit op afstand op de draadloze modems aan. Internetklanten kunnen vervolgens via dit wifi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, wanneer zij bij andere UPC internetklanten op bezoek zijn.

Liever niet meedoen?

Gebruikers met een draadloos modem die de dienst liever niet aan hun gasten willen aanbieden, kunnen hun modem hiervoor afmelden. Zij kunnen dan echter zelf ook geen gebruik maken van de wifispots. Klanten van UPC worden voordat de dienst in hun gemeente live gaat geïnformeerd. Zij ontvangen informatie over de dienst, hoe zij apparaten moeten instellen en hoe zij zich kunnen aan- en afmelden.

In navolging van Ziggo

UPC treedt met het aanbod in de voetsporen van Ziggo, die al langer bezig is met de uitrol van openbare wifi-hotspots via modems van klanten. Ook in Zeeland wordt wifi uitgerold: WiFi Zeeland, een initiatief van Delta en de provincie. Gebruikers kunnen zodoende besparen op hun databundel door gratis verbinding te maken met hun mobieltje, tablet of laptop.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie