Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone met prepaid mobiel internet

Leestijd: 3 minuten

Wilt u zonder abonnement overal en altijd snel mobiel kunnen werken via uw laptop? Dus waar u ook bent internetten en uw e-mail checken? Dat kan bijvoorbeeld met 'Mobile Connect Prepaid' van Vodafone.

Dat de meeste telecomaanbieders tegenwoordig data-abonnementen aanbieden, is bekend. Vodafone komt nu echter met een prepaid variant, waarbij  een USB-modem als datakaart wordt gebruikt. Vorig zomer bood de operator ook al een prepaid-versie, zo staat te lezen op Vakantiebellen.com. Toen echter alleen met een datakaart, nu dus met een kleine USB-modem voor toegang. 

Zoals vorige week bericht, biedt T-Mobile een soortgelijke modem oplossing met web 'n' walk Box Compact. Het verschil zit niet alleen in het stickertje, maar ook in de belvorm. Bij T-Mobile is de web ‘n’ walk Box Compact alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement.  


Om wel altijd toegang tot e-mail, internet en bedrijfsinformatie te hebben, biedt Vodafone nu een geschikte oplossing. Dit is vooral interessant voor wie een onregelmatig gebruikspatroon heeft van mobiel internet. Voor deze groep gebruikers biedt Vodafone Mobile Connect Prepaid aan. Het prepaid USB-modem past op elke computer of notebook met een USB-aansluiting. U heeft met prepaid controle op de kosten, u kunt altijd de status van uw tegoed bekijken.Met het warme weer en de vakantie op komst kennen we het maar al te goed: even e-mail checken op een terrasje, het laatste nieuws bekijken of toegang tot het bedrijfsnetwerk met de laptop. Dit kan een dure grap zijn als u niet over een databundel of bijbehorend data-abonnement beschikt!


Plug & play
Volgens Vodafone is de  installatie gemakkelijk via de plug & play methode. Het modem ontvangt u bij aanschaf van het Prepaid pakket en past op vrijwel elke computer. U bereikt hiermee dezelfde snelheden als met een gewoon abonnement: tot wel 3,6 Mbps. De snelheid varieert overigens wel per regio. Een overzicht van deze regio's vindt u op onze pagina Mobiel Internetten.

In het buitenland 
U kunt van Vodafone Mobile Connect Prepaid ook in het buitenland gebruik maken. Vodafone heeft dataroamingovereenkomsten met meer dan 15 landen voor Mobiel breedband (HSDPA), 44 landen en netwerken voor UMTS en met meer dan 97 landen voor GPRS.

Opwaarderen zou ook eenvoudig gaan. Zelfs in het buitenland biedt Vodafone deze mogelijkheid aan. Komt u er niet uit dan kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met een klantenservice.

Wat kost het? 
Het Mobile Connect Prepaid pakket kost € 179. Nu alleen nog maar verkrijgbaar bij een Vodafone verkooppunt, maar binnenkort ook in de online winkel. U krijgt daarvoor een plug & play Vodafone USB modem met voorgeïnstalleerde software en een prepaid SIM-kaart met een tegoed van € 20.

Tarieven Nederland en buitenland
In Nederland betaalt u voor dataverkeer  € 2 per MB; een smsje kost  19 cent per bericht. In het buitenland bent u bijna het driedubbele kwijt (€ 5,95 per MB) , op voorwaarde dat u van de voordeelnetwerken gebruik maakt. Anders betaalt u nog eens drie keer zoveel: € 14,875 per MB! Een rekensommetje: wanneer u in het buitenland drie weken lang dagelijks een half uurtje naar de radio luistert via de laptop, bent u bijna 1600 euro kwijt! Een smsje in het buitenland kost 50 cent.

Geactualiseerd: dinsdag 19 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie