Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

VodafoneZiggo tegen invoering vrije modemkeuze

door Margot Meendering Leestijd: 1 minuut

VodafoneZiggo neemt stelling tegen vrije modemkeuze. Toezichthouder ACM heeft eerder aangegeven dat vrije modemkeuze te willen invoeren voor alle consumenten. Ziggo ziet daar niets in. Wat is de reden?

ziggo-connect-box-intro.jpg

Modem noodzakelijk voor netwerk

VodafoneZiggo vindt, anders dan de ACM, dat het modem onderdeel is van het netwerk van Ziggo. Het bedrijf vindt dat hun modem een essentiële functie heeft in het Ziggo netwerk. Een woordvoerder van VodafoneZiggo zegt tegen Telecompaper dat het modem nodig is om het Ziggo netwerk goed te laten functioneren en diensten aan te kunnen bieden. "Door gebruik van de bridgemodus kunnen klanten wel hun eigen router gebruiken.” Hierdoor kunnen ze hun een eigen router en netwerkapparatuur instellen en beveiligen.

Consultatieperiode

De ACM heeft onlangs aangegeven dat vrije modemkeuze waarschijnlijk in 2021 van kracht wordt. In de beleidsregel schrijft de toezichthouder dat het netwerk van de telecomprovider loopt tot het vaste aansluitpunt in de muur van de consument. Het is nog niet bekend wanneer het beleid daadwerkelijk wordt ingevoerd. Tot 4 september 2020 kunnen betrokkenen reageren op het beleid. 

Geactualiseerd: maandag 20 juli 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.