Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

VodafoneZiggo tegen invoering vrije modemkeuze

door Margot Meendering

VodafoneZiggo neemt stelling tegen vrije modemkeuze. Toezichthouder ACM heeft eerder aangegeven dat vrije modemkeuze te willen invoeren voor alle consumenten. Ziggo ziet daar niets in. Wat is de reden?

ziggo-connect-box-intro.jpg

Modem noodzakelijk voor netwerk

VodafoneZiggo vindt, anders dan de ACM, dat het modem onderdeel is van het netwerk van Ziggo. Het bedrijf vindt dat hun modem een essentiële functie heeft in het Ziggo netwerk. Een woordvoerder van VodafoneZiggo zegt tegen Telecompaper dat het modem nodig is om het Ziggo netwerk goed te laten functioneren en diensten aan te kunnen bieden. "Door gebruik van de bridgemodus kunnen klanten wel hun eigen router gebruiken.” Hierdoor kunnen ze hun een eigen router en netwerkapparatuur instellen en beveiligen.

Consultatieperiode

De ACM heeft onlangs aangegeven dat vrije modemkeuze waarschijnlijk in 2021 van kracht wordt. In de beleidsregel schrijft de toezichthouder dat het netwerk van de telecomprovider loopt tot het vaste aansluitpunt in de muur van de consument. Het is nog niet bekend wanneer het beleid daadwerkelijk wordt ingevoerd. Tot 4 september 2020 kunnen betrokkenen reageren op het beleid. 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie