Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL past tarieven aan per 2 april

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Per 2 april gaat XS4ALL enkele tarieven aanpassen. De internetabonnementen worden met vijf cent verhoogd, zodat er mooie hele bedragen ontstaan. Ook beltarieven veranderen en gesprekken worden niet langer per hele minuut afgerekend. Dat blijkt uit de vroegtijdige melding van de tariefwijziging op de website van XS4ALL. Lees hieronder alle details.

Internetabonnementen
Ruim een maand van te voren vermeldt XS4ALL de wijzigingen op de website. Hiervoor verdient de provider een dikke pluim, want veel concurrenten communiceren tariefswijzigingen doorgaans op veel te korte termijn.   

Internet Start tot 8 Mb gaat van 29,95 naar 30 euro, Lite tot 20 Mb van 39,95 naar 40 euro en Basic, het snelste en duurste pakket tot 40 Mb van 54,95 naar 55 euro per maand. De tarieven worden aangepast, omdat XS4ALL de abonnementen duidelijker en overzichtelijker wil maken.

Internet en Bellen, de 2-in-1 pakketten, gaan eveneens met 5 cent omhoog. Deze pakketten kosten per 2 april respectievelijk 35, 45 en 60 euro per maand. Met zo'n abonnement bel je gratis onderling en kun je goedkoop bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland (VoIP out). 

Beltarieven niet langer per hele minuut
Enkele beltarieven voor bellen naar vaste nummers worden ook aangepast. In tegenstelling tot KPN, die de tarieven voor het bellen naar vast en mobiel per 15 januari gelijkgetrokken heeft, blijft dit bij XS4AL verschillen. Naar vaste en mobiele nummers in Nederland kost respectievelijk 3 en 15,5 cent per minuut. Dit blijft zo. Het starttarief gaat naar tien cent, terwijl er nu geen starttarief geldt. Daar staat tegenover dat gesprekken niet langer per hele minuut -naar boven afgerond-, maar per seconde worden afgerekend. Voor het verkrijgen van 085-nummers wordt  straks 2,50 euro per maand in rekening gebracht. Nu is dit nog gratis.

Internationale beltarieven
Ook de internationale beltarieven veranderen. Volgens Telecompaper  worden er vier verschillende tariefzones geïntroduceerd met elk een eigen tarief. Deze vereenvoudiging die moederbedrijf KPN ook heeft toegepast, is een grote verbetering en verademing voor zowel degene die de tarieven van 642 bestemmingen (!) moet invoeren op Bellen.com als voor de bezoeker die wil vergelijken! Momenteel heeft vrijwel ieder land namelijk een eigen beltarief.  

Hieronder de belkosten voor het bellen naar:
1. Europa, VS, Canada, Australië, Nw-Zeeland, Rusland, Verre Oosten: 3,5 cent p/min
2. Zuid- en Midden-Amerika en de Nederlandse Antillen: 9 cent per minuut
3. Oost-Europa, westelijk Azië en Zuid-Afrika:12 cent per minuut 
4. De rest van de wereld: 16 cent per minuut (bij KPN € 1,20 per minuut!)

Verder zou er nog een vijfde groep landen zijn waarvoor afwijkende tarieven gelden, maar dat is nog niet op de website te vinden. Hieronder vallen bijvoorbeeld Afghanistan en Cuba. Het starttarief is voor alle zones 10 cent en de toeslag voor bellen naar mobiel is 15 cent per minuut.

Vanaf 2 april zijn de nieuwe tarieven van XS4ALL te vergelijken met de Belwijzer Internet+Bellen
 

Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.