Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo maakt internet-, telefoon- en tv-abonnementen duurder

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 3 minuten

ziggo.gifAanbieder Ziggo verhoogt per 1 juli de tarieven van internetabonnementen en alles-in-1. De meeste pakketten stijgen 2,50 euro per maand, waardoor het goedkoopste alles-in-1 pakket straks 52 euro kost. Je heb het recht om over te stappen, ook als je nog in het eerste jaarcontract zit.  Wist je dat je al vanaf 34 euro per maand een alles-in-1 pakket kunt bestellen? Hoogste tijd om abonnementen te vergelijken op Totaalwijzer.nl of Internetten.nl

Waarom verhoogt Ziggo de prijzen?

Volgens de kabelaar is de verhoging nodig vanwege investeringen. Zo verwijst Ziggo naar het 'explosief gegroeide datagebruik', waardoor er 'steeds intensiever van ons netwerk gebruik wordt gemaakt'. Daarnaast zou de vraag naar veiligheid steeds verder toenemen. Ook worden de investeringen in het tv-aanbod genoemd. Daarover kun je op het forum lezen: "De flexibele manier van tv-kijken, zoals On Demand en online, vraagt om een voortdurende verbetering en afstemming van onze producten en diensten. Zo verbeteren we continu onze Ziggo GO."

Uiterlijk 31 mei brief of mail over prijsverhoging

De prijsverhoging gaat in per 1 juli. Dat betekent dat de nieuwe tarieven vanaf 7 juni zichtbaar zijn op de factuur, omdat de abonnementskosten vaak vooraf in rekening worden gebracht. Klanten krijgen een brief of e-mail over de prijsverhogingen. Dat gebeurt uiterlijk 31 mei zodat klanten tijdig kunnen opzeggen of overstappen.

Meeste pakketten 2,50 euro omhoog

Ziggo verhoogt de maandelijkse abonnementsprijzen van Alles-in-1-pakketten en TV + Internet-pakketten met 2,50 euro. Ook van losse internetabonnementen stijgen de prijzen. Het Internet Complete-pakket stijgt met 2,95 euro per maand het meest.

Bellen ook duurder

Naast abonnementen voor internet en televisie wordt ook het Volop Bellen-abonnement duurder. Dit abonnement is alleen te gebruiken als je een Vast Bellen- of Alles-in-1-abonnement hebt. Hierbij hoef je niet extra te betalen voor bellen naar een mobiel nummer. Bij Volop Bellen stijgt het bedrag met 1 euro per maand. Deze kosten komen bovenop de prijs van Vast Bellen of een Alles-in-één pakket. Ook de tarieven voor het bellen zelf veranderen. Zo stijgen binnen Nederland het starttarief en het minuuttarief met 1 cent. Dit geldt ook voor bellen naar Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Bij bellen naar overige internationale bestemmingen stijgt het starttarief met 1 cent.

Bellen naar de andere EU-landen wordt goedkoper: het tarief voor bellen naar vast en mobiel wordt standaard 23 cent per minuut. Het starttarief (12 cent) en de toeslag van 25 cent voor bellen naar Europese mobiele nummers komen te vervallen.

Huidige en nieuwe prijzen per 1 juli

ziggo.gif Alles-in-1 Huidige prijs Prijs per 1 juli 2019
Alles-in-1 Start  € 49,50  € 52
Alles-in-1 Complete  € 64,50  € 67
Alles-in-1 Max  € 84,50  € 87
ziggo.gif Internet + TV
Internet & TV Start  € 48,50  € 51
Internet &TV Complete  € 63,50  € 66
Internet & TV Max  € 83,50  € 86
ziggo.gif Internet
Internet Start  € 43,95  € 46,50
Internet Complete  € 54,00  € 56,95
Internet Max  € 62,50  € 64,50

De prijzen gelden voor alle klanten van Ziggo, dus nieuwe en bestaande. Eind maart verhoogde Ziggo de snelheden van zijn internetabonnementen met 25 procent. De provider zei toen nog niks over prijsverhogingen. Voorgaande jaren kondigde Ziggo -net als KPN- rond deze tijd ook prijsverhogingen aan.

Het kan goedkoper...

Internetten, tv kijken en bellen kan veel goedkoper. Hoogste tijd dat je je abonnement vergelijkt. Uit onze TOP 5 goedkoopste alles-in-1 pakketten blijkt dat je al vanaf 35 euro per maand een alles-in-1 pakket kunt bestellen. Voor nog geen 50 euro per maand bestel je het goedkoopste én snelste totaalpakket

Geactualiseerd: donderdag 9 mei 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: H.J. Albregts ()

Kunt u mij info geven voor ALLEEN tv en bellen, dus ZONDER internet?
B.v.d voor uw tijd.
Met vriendelijke groet.

Opmerking van de redactie op 09-05-2019
Voor zover wij nu weten wordt het (basis) Kabel TV pakket niet duurder. Voor telefonie geldt dat:
1. De extra bundel Volop Bellen een euro per maand duurder wordt (dus van € 10,95 naar € 11,95).
2. De tarieven voor vast bellen veranderen:
- Het starttarief en het minuuttarief stijgen met 1 cent.
- Binnen EU: het tarief voor bellen naar vast en mobiel wordt standaard 23 cent per minuut. En het starttarief van 12 cent vervalt, net als de toeslag van 25 cent voor bellen naar mobiele nummers.
- Overige internationale landen: het starttarief stijgt met 1 cent. Voor Noord-Amerika, Australië & Nieuw-Zeeland stijgt ook het minuuttarief met 1 cent.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.