Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo stopt met analoge tv in Drenthe en Groningen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Ziggo stopt met de doorgifte van analoge tv in Drenthe en Groningen. De kabelaar gaat in deze provincies volledig over op digitale kabel tv. Eerder zette Ziggo analoge tv al uit in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Flevoland en Gelderland.

Drenthe en Groningen

Ziggo-klanten in Drenthe en Groningen kunnen vanaf 9 juli alleen digitaal naar tv-zenders kijken.

Merendeel kijkt al digitaal

Het grootste deel van de Ziggo-klanten kijkt al digitaal. Analoge tv wordt nog door slechts een paar procent als primair tv-signaal gebruikt. Sommige huishoudens hebben wel digitale televisie in bijvoorbeeld de woonkamer, maar kijken in slaapkamers nog via het analoge net.

Radio nog wel analoog

Voor de radio verandert er voorlopig niets. Dat betekent dat radiozenders zowel digitaal als ook nog analoog te beluisteren blijven.

Bandbreedte beter benutten

Ziggo vindt de omschakeling naar digitaal nodig om zich voor te kunnen bereiden op de toekomst. Het analoge signaal neemt veel ruimte in beslag die de kabelaar beter denkt te kunnen gebruiken. Zo kan de vrijkomende bandbreedte worden benut om de internetsnelheid te verhogen en om digitale tv-zenders in een betere beeldkwaliteit (HD of in de toekomst zelfs UltraHD) te kunnen aanbieden. 

Zelf checken

Als Ziggo-klant kun je zelf controleren of je nog analoog kijkt. Als je jouw tv op kanaal 14 zet, zou je daar de zender Ziggo Sport moeten zien. Als er op dat kanaal een andere zender zit, kijk je nog analoog. Digitale tv werkt via een settopbox die je aansluit op je tv of via een insteekmodule in je tv-toestel.

ziggo-stopt-met-analoge-tv.PNG

Ben jij nog geen Ziggo klant, maar wil je dat worden? Ontdek dan met onze postcodecheck of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Je ziet dan niet alleen of Ziggo beschikbaar is, maar ook welke andere internetproviders.

Lees ook: Kabelaar Ziggo stopt met analoge tv (8-3-2018)

Geactualiseerd: woensdag 22 mei 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie