Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo stopt met analoge tv in Drenthe en Groningen

door Jeanet Woldring

Ziggo stopt met de doorgifte van analoge tv in Drenthe en Groningen. De kabelaar gaat in deze provincies volledig over op digitale kabel tv. Eerder zette Ziggo analoge tv al uit in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Flevoland en Gelderland.

Drenthe en Groningen

Ziggo-klanten in Drenthe en Groningen kunnen vanaf 9 juli alleen digitaal naar tv-zenders kijken.

Merendeel kijkt al digitaal

Het grootste deel van de Ziggo-klanten kijkt al digitaal. Analoge tv wordt nog door slechts een paar procent als primair tv-signaal gebruikt. Sommige huishoudens hebben wel digitale televisie in bijvoorbeeld de woonkamer, maar kijken in slaapkamers nog via het analoge net.

Radio nog wel analoog

Voor de radio verandert er voorlopig niets. Dat betekent dat radiozenders zowel digitaal als ook nog analoog te beluisteren blijven.

Bandbreedte beter benutten

Ziggo vindt de omschakeling naar digitaal nodig om zich voor te kunnen bereiden op de toekomst. Het analoge signaal neemt veel ruimte in beslag die de kabelaar beter denkt te kunnen gebruiken. Zo kan de vrijkomende bandbreedte worden benut om de internetsnelheid te verhogen en om digitale tv-zenders in een betere beeldkwaliteit (HD of in de toekomst zelfs UltraHD) te kunnen aanbieden. 

Zelf checken

Als Ziggo-klant kun je zelf controleren of je nog analoog kijkt. Als je jouw tv op kanaal 14 zet, zou je daar de zender Ziggo Sport moeten zien. Als er op dat kanaal een andere zender zit, kijk je nog analoog. Digitale tv werkt via een settopbox die je aansluit op je tv of via een insteekmodule in je tv-toestel.

ziggo-stopt-met-analoge-tv.PNG

Ben jij nog geen Ziggo klant, maar wil je dat worden? Ontdek dan met onze postcodecheck of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Je ziet dan niet alleen of Ziggo beschikbaar is, maar ook welke andere internetproviders.

Lees ook: Kabelaar Ziggo stopt met analoge tv (8-3-2018)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie