Ziggo verhoogt internetsnelheid en komt met nieuwe bundels

door Anniek Kruijer

ziggo.gifVanaf 2 oktober gaat Ziggo de internetsnelheden van zijn Internet Complete- en Max-pakketten verhogen. Het snelste abonnement krijgt een downloadsnelheid van 400 Mbit/s. De prijzen blijven ongewijzigd behalve het Start pakket dat 3,55 euro duurder wordt. Ook introduceert de provider internetabonnementen die zijn aan te vullen met telefonie.

Drie nieuwe bundels internet + telefonie

Ziggo komt met drie nieuwe bundels: Internet Start + Bellen, Internet Complete + Bellen en Internet Max + Bellen. De nieuwe bundels kunnen echter alleen worden aangevraagd door bestaande klanten die al internet of telefonie van de provider afnemen. Voor klanten die alleen televisie afnemen, is de bundel niet beschikbaar. De abonnementen staan sinds 4 september in het aanbod, maar staan tot op heden niet op de website, zo weet Tweakers uit betrouwbare bron te melden.

Snelheidsverhoging tot 400 Mbit/s

In een persbericht laat Ziggo vandaag weten dat de provider de internetsnelheden voor meeste pakketten verhoogt met 33% waardoor 1,6 miljoen klanten substantieel hogere snelheden krijgen. De prijzen van de internetabonnementen blijven ongewijzigd uitgezonderd het Internet Start pakket dat per 4 sept j.l. verhoogd is van 39,95 naar 43,50 euro per maand. Dit is overigens alleen van toepassing bij nieuwe klanten. De hoogste downloadsnelheid van 400 Mbit/s wordt geboden aan alle consumenten met een Max 400 abonnement.

Met deze snelheidsverhoging neemt Ziggo de volgende stap naar het ‘next generation network’, waarbij snelheden van 1 Gigabit/s mogelijk worden.

Oude en nieuwe internetsnelheden

Ter vergelijking huidige en nieuwe internetsnelheden per 2-10-2017 en die van van 2014.
(linker tabel; klik erop voor een vergroting).

Ziggo-internetsnelheid-2-10-2017.jpgZiggo-internetsnelheden 1-5-2014.jpg

Afgelopen juli verhoogde Ziggo -net als veel andere providers- de prijzen van alle pakketten. 

Tot slot verandert Ziggo de naamgeving van enkele hardwareproducten. Tweakers weet te melden dat 'de Connect Box wordt hernoemd naar Ziggo Connectbox, het Extra Wifi-punt gaat voortaan Ziggo Wifibooster heten, Extra Internetpunt wordt veranderd naar Ziggo Extra Internetpunt en WifiSpots gaan voortaan als Ziggo Wifispots door het leven.'

Bekijk, vergelijk en bestel abonnementen van Ziggo

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Internetten.nl wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, vaste telefonie en televisie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional