Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo verhoogt zakelijke internetsnelheden

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Op 1 maart verhoogt Ziggo de tarieven voor zakelijke klanten met een alles-in-een-pakket. Tegelijkertijd worden de internetsnelheden verhoogd. Ondernemers kunnen dan maximaal een downloadsnelheid van 200 Mbps en een uploadsnelheid van 40 Mbps halen.

Prijswijziging per 1 maart 2015

De tarieven van de drie Office Basispakketten gaan elk met een euro stijgen; vanaf 1 maart kosten de pakketten respectievelijk 46, 56 en 66 euro per maand. Ook gaan de internationale tarieven voor bellen omhoog, evenals het onbeperkt bellen abonnement. Dat abonnement kost nu nog 10 euro per maand, maar vanaf 1 maart is dat 12,50 euro. Ook de tarieven per minuut en per gesprek stijgen, van 7 naar 8 eurocent. De kosten van veel betaalde zenderpakketten dalen juist. Alleen Turks wordt een beetje duurder.
 

 Alles-in-1 Huidig tarief Nieuw tarief
Office Basis Z1  € 45  € 46
Office Basis ZZ2  € 55  € 56
Office Basis ZZ3  € 65  € 66

Snelheidsverhoging per 1 maart

De Office Basis ZZ1- en ZZ2-pakketten krijgen beide een hogere download- en uploadsnelheid, terwijl het ZZ3-pakket enkel een hogere uploadsnelheid krijgt.

Ziggo verhoogt de internetsnelheden van Office Basis vanaf 1 maart. Vanaf deze datum wordt gestart met het op afstand resetten van de modems, waarna de nieuwe internetsnelheid beschikbaar komt. Dit proces duurt in totaal 8 weken. Mocht je al eerder gebruik willen maken van de  nieuwe snelheid, dan kun je zelf (vanaf 1 maart) je modem resetten.

 Alles-in-1 Huidige snelheid Nieuwe snelheid
Office Basis Z1     50/5 Mbps   60/10 Mbps
Office Basis ZZ2  100/10 Mbps  130/30 Mbps
Office Basis ZZ3  200/20 Mbps  200/40 Mbps

De maximale uploadsnelheid van 40 Mbps voor zakelijke klanten is fors hoger dan die van thuisgebruikers, die maximaal met 18 Mbps kunnen uploaden. De maximale downloadsnelheid van 200 Mbps was al hoger dan de 180 Mbps die privéklanten maximaal kunnen afnemen. 

Eerder kondigde Ziggo al prijsverhogingen voor consumenten aan. Volgens de provider zijn de prijsverhogingen het gevolg van gestegen kosten, onder andere door inflatie. Wie de hogere prijzen niet wil betalen, kan zijn abonnement tot 1 maart zonder problemen opzeggen.

Geactualiseerd: woensdag 14 januari 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie