Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo verhoogt zakelijke internetsnelheden

door Jeanet Woldring

Op 1 maart verhoogt Ziggo de tarieven voor zakelijke klanten met een alles-in-een-pakket. Tegelijkertijd worden de internetsnelheden verhoogd. Ondernemers kunnen dan maximaal een downloadsnelheid van 200 Mbps en een uploadsnelheid van 40 Mbps halen.

Prijswijziging per 1 maart 2015

De tarieven van de drie Office Basispakketten gaan elk met een euro stijgen; vanaf 1 maart kosten de pakketten respectievelijk 46, 56 en 66 euro per maand. Ook gaan de internationale tarieven voor bellen omhoog, evenals het onbeperkt bellen abonnement. Dat abonnement kost nu nog 10 euro per maand, maar vanaf 1 maart is dat 12,50 euro. Ook de tarieven per minuut en per gesprek stijgen, van 7 naar 8 eurocent. De kosten van veel betaalde zenderpakketten dalen juist. Alleen Turks wordt een beetje duurder.
 

 Alles-in-1 Huidig tarief Nieuw tarief
Office Basis Z1  € 45  € 46
Office Basis ZZ2  € 55  € 56
Office Basis ZZ3  € 65  € 66

Snelheidsverhoging per 1 maart

De Office Basis ZZ1- en ZZ2-pakketten krijgen beide een hogere download- en uploadsnelheid, terwijl het ZZ3-pakket enkel een hogere uploadsnelheid krijgt.

Ziggo verhoogt de internetsnelheden van Office Basis vanaf 1 maart. Vanaf deze datum wordt gestart met het op afstand resetten van de modems, waarna de nieuwe internetsnelheid beschikbaar komt. Dit proces duurt in totaal 8 weken. Mocht je al eerder gebruik willen maken van de  nieuwe snelheid, dan kun je zelf (vanaf 1 maart) je modem resetten.

 Alles-in-1 Huidige snelheid Nieuwe snelheid
Office Basis Z1     50/5 Mbps   60/10 Mbps
Office Basis ZZ2  100/10 Mbps  130/30 Mbps
Office Basis ZZ3  200/20 Mbps  200/40 Mbps

De maximale uploadsnelheid van 40 Mbps voor zakelijke klanten is fors hoger dan die van thuisgebruikers, die maximaal met 18 Mbps kunnen uploaden. De maximale downloadsnelheid van 200 Mbps was al hoger dan de 180 Mbps die privéklanten maximaal kunnen afnemen. 

Eerder kondigde Ziggo al prijsverhogingen voor consumenten aan. Volgens de provider zijn de prijsverhogingen het gevolg van gestegen kosten, onder andere door inflatie. Wie de hogere prijzen niet wil betalen, kan zijn abonnement tot 1 maart zonder problemen opzeggen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie