Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
 • Exclusieve cashback van minimaal € 20
 • Compleet. Wij vergelijken alle providers
 • Gratis onafhankelijk advies

Op de camping tv kijken: hoe werkt dat?

Je staat op de camping en wilt tv kijken, want er is een belangrijke voetbalwedstrijd op tv of een nieuwe aflevering van een serie die je altijd kijkt. Wat moet je dan doen? Dan hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld of je wel of geen internet hebt op de camping en welke faciliteiten nog meer beschikbaar zijn. Daarnaast maakt het verschil of je in Nederland of in het buitenland op de camping staat. In dit artikel leggen we uit welke opties je hebt.

Ga snel naar:

Op de camping tv kijken: waar moet je op letten?

Tv kijken via internet

Als er een internetverbinding is op de camping kun je op een aantal manieren online tv kijken, bijvoorbeeld op je laptop, tablet, smartphone of via een smart tv. 

 • Uitzending gemist: NPO Start of Videoland. Dit zijn alleen Nederlandse zenders. Mogelijk zijn niet alle programma’s terug te kijken in het buitenland.
 • Tv-app van je provider: veel tv-providers bieden apps aan. Denk aan Ziggo Go, KPN iTV, Odido TV App en de Youfone tv-app. Als je al een tv-abonnement hebt, kijk je tv op de camping via de app van de provider. Dit is een goede optie als je in het buitenland naar Nederlandse zenders wilt kijken.
 • NLZiet: deze app biedt veel Nederlandse tv-zenders, maar ook buitenlandse zenders zoals de BBC.
 • Via Canal Digitaal kun je dankzij een satellietverbinding door heel Europa televisie kijken met goede beeld- en geluidskwaliteit, waaronder Nederlandse zenders. 
 • Streamingsdiensten: bijvoorbeeld Netflix, Disney+ of HBO. Het serie- en filmaanbod verschilt per land.   

Op de camping tv kijken zonder internetabonnement

Als je geen internet hebt op de camping kun je alsnog televisie kijken. Je hebt dan een aantal opties.

Satelliet-schotel

Met satelliet-tv ontvang je via een schotel televisiezenders in je camper of caravan. Het grote voordeel van schotel-tv is de goede beeldkwaliteit. Die is net zo goed als thuis. Je hoeft alleen je schotel af te stellen op het juiste televisiesignaal en daarna kun je naar hartelust televisie kijken via satelliet-tv.  

schotel-antenne-1.png

Draadloos tv kijken via antenne

Bij sommige aanbieders kun je, zonder internet, draadloos televisie kijken met een draadloze tv-ontvanger (antenne), bijvoorbeeld met Digitenne van KPN. Je televisie moet hier wel geschikt voor zijn. Verder heb je alleen een abonnement en stroom nodig. 

Een wifihotspot gebruiken

Als er geen internet beschikbaar is, kun je je mobiele telefoon als hotspot gebruiken of televisie kijken op je telefoon via 4G of 5G. Maar let op: wanneer je via een mobiele dataverbinding televisie kijkt, gaat je data wel snel op. Gelukkig zijn er onbeperkte databundels beschikbaar. In onze sim only vergelijker kun je aanvinken dat je een abonnement met onbeperkte data wilt. 

wifi-hotspot-1.png

Nederlandse zenders in het buitenland

Het verschilt per methode of je in het buitenland Nederlandse zenders kunt ontvangen. Via Canal Digitaal kan dit bijvoorbeeld wel, maar met Digitenne kun je alleen Nederlandse zenders ontvangen in Nederland. Meestal kun je via de app van je tv-provider (live) naar Nederlandse televisiezenders kijken, tenminste, als je in de EU op vakantie bent. In de praktijk is het echter mogelijk dat sommige programma’s op je vakantieadres alsnog geblokkeerd worden. Dit heeft met uitzendrechten te maken. 

Tv kijken in een camper of caravan

De meeste mensen kijken televisie op hun laptop, tablet of smartphone, maar sommige mensen hebben een televisie in hun camper of caravan. Om televisie te kunnen kijken in je camper of caravan moet je eerst een aantal voorbereidingen treffen:

 • Koop een televisie met een usb- of HDMI-poort.
 • Kies de juiste stroomaansluiting voor je televisie. Niet elke camper of caravan is uitgerust met een 230 volt-aansluiting. Kies daarom een tv met een 12 volt-aansluiting en koop een bijpassende 12 volt-kabel. Dat scheelt gedoe met omvormers, die bovendien veel stroom verbruiken.
 • In een camper zit je dichter op het scherm, dus je hoeft geen enorme televisie te kopen.
 • Zet het tv-scherm goed vast met een muurbeugel, zodat het toestel niet verschuift tijdens het rijden.

Overige opties

 • Je kunt voordat je op vakantie gaat thuis films en series downloaden, zodat je die op de camping offline kunt bekijken.
 • Misschien is er een tv-aansluiting op de camping waar je gebruik van mag maken. Leuk als je naar lokale zenders wilt kijken als je in het buitenland op vakantie bent. 

Geactualiseerd: dinsdag 28 mei 2024

Ӕde de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.