Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
  • Exclusieve cashback van minimaal € 20
  • Compleet. Wij vergelijken alle providers
  • Gratis onafhankelijk advies

Een verhuizing doorgeven aan Ziggo

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan je provider. Soms moet je je abonnement opzeggen of wil je juist van provider wisselen, maar vaak kun je het abonnement gewoon meeverhuizen naar je nieuwe woning. In dit artikel lees je hoe je een verhuizing doorgeeft en wanneer een nieuw abonnement een betere optie is. 

Snel naar:

Ziggo verhuizen

Ziggo verhuizen 

Ga je verhuizen en wil je je Ziggo-abonnement meenemen? Dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten: 

  • Controleer eerst of er op je nieuwe adres een aansluiting van Ziggo zit. Dit doe je door je postcode en huisnummer in te vullen in onze postcodecheck
  • Zo ja, geef je nieuwe adres dan zo snel mogelijk door aan Mijn Ziggo, uiterlijk 3 werkdagen voordat je verhuist. Ziggo zorgt er dan voor dat je nieuwe adres op tijd klaar is voor tv, bellen en internet. 

Modem en mediabox aansluiten

Neem op de dag van verhuizen je modem en mediabox mee en sluit de apparatuur aan in je nieuwe huis. Lukt dit niet, dan kun je gebruikmaken van de Ziggo Verhuisservice. Die is helemaal gratis. 

Zit er geen Ziggo-aansluiting op jouw adres?

Zit er geen Ziggo-aansluiting in je nieuwe adres, dan is het raadzaam om over te stappen naar een andere provider. De beschikbare opties vind je in onze vergelijker.

De voordelen van overstappen naar een andere provider

Naast een verhuizing zijn er nog een aantal andere goede redenen om over te stappen, bijvoorbeeld omdat je een goedkoper abonnement wilt of een snellere internetverbinding.

  • Ziggo is een van de duurste providers. Vanaf 1 juli 2023 stijgt de abonnementsprijs met zo’n 8,5 procent. Er zijn goedkopere aanbieders die via glasvezel hogere snelheden aanbieden tegen lagere tarieven.
  • De uploadsnelheid bij Ziggo is relatief laag. Heb je een hogere uploadsnelheid nodig? Dan is overstappen naar glasvezelinternet een goede optie.
  • Ziggo heeft geen Formule 1-rechten. Als je die wedstrijden wilt bekijken, heb je een televisieabonnement van een andere provider nodig of een los Viaplay-abonnement.

Ga naar onze Alles-in-één-vergelijker om te kijken welk pakket het beste bij je past.

Ziggo-abonnement opzeggen

Bestel eerst via Internetten.nl je nieuwe pakket en zeg na ontvangst van de bevestigingsbrief je huidige abonnement bij Ziggo pas op. Als je je Ziggo-abonnement opzegt, heb je een opzegtermijn van één maand. 

Extra kosten

Controleer de opzegtermijn van je huidige abonnement. Is de contractperiode afgelopen? Dan heb je een maand opzegtermijn, maar als je contractperiode nog loopt, kan Ziggo extra kosten in rekening brengen. 

Minimum-abonnementsduur

Wanneer je het abonnement voor het einde van de minimum-abonnementsduur opzegt, betaal je in een keer de helft van het resterende bedrag tot aan het einde van de minimum-abonnementsduur. Lees dus altijd de voorwaarden van je huidige abonnement. 

Overstapservice Consumenten

Je vaste telefoonnummer kun je vrijwel altijd meenemen, ook bij de overstap naar een andere aanbieder. Hiervoor kun je het best gebruikmaken van de Overstapservice Consumenten. De meeste providers doen hieraan mee. Als je bij je nieuwe provider aangeeft dat je je telefoonnummer wilt behouden, regelen zij de rest. Je kunt je nummer echter alleen meenemen als je in hetzelfde netnummergebied blijft.

Tijdelijk twee abonnementen

Mocht je tijdelijk op zowel je nieuwe als oude adres internet en televisie willen hebben, omdat je tijdens het klussen al internet nodig hebt bijvoorbeeld, moet je tijdelijk een tweede abonnement afsluiten. Overlap is in zulke gevallen vrijwel onvermijdelijk. Je kunt dan tijdens de verhuizing al je nieuwe abonnement afsluiten en je oude abonnement nog een tijdje aanhouden. Of neem een maandcontract op het nieuwe adres. Je kunt in deze periode natuurlijk ook mobiel internet gebruiken.

Alles-in-één-pakket 

Als je gaat overstappen, kan het voordelig zijn om te kiezen voor een Alles-in-één-pakket voor internet, tv en bellen bij één provider. Dit is meestal goedkoper dan verschillende pakketten bij meerdere aanbieders. Daarnaast kun je extra diensten afsluiten, zoals interactieve tv met begin gemist en tv on demand. Vul onze vergelijker in en vind de voordeligste optie.


Geactualiseerd: donderdag 16 maart 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.