Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
  • Exclusieve cashback van minimaal € 20
  • Compleet. Wij vergelijken alle providers
  • Gratis onafhankelijk advies

Een verhuizing doorgeven aan KPN

Heb je een KPN-abonnement en ga je verhuizen? Dan moet je dit doorgeven aan de provider. Je hebt een aantal opties: je kunt je abonnement meenemen naar je nieuwe woning, maar je kunt ook overstappen naar een andere provider. Bijvoorbeeld omdat je sneller internet wilt of omdat het goedkoper is. In dit artikel lees je hoe je een verhuizing aan KPN doorgeeft en wanneer je beter kunt overstappen.

Snel naar:

KPN verhuizen: hoe geef ik een verhuizing door?

KPN verhuizen doorgeven

Ga je verhuizen en wil je je KPN-abonnement meenemen? Let dan hier op: 

  • Controleer of er KPN-aansluiting in je nieuwe huis zit. Vul daarvoor je postcode en huisnummer in in onze postcodecheck
  • Bij KPN kun je al 3 maanden van tevoren een verhuizing doorgeven. Geef de verhuizing uiterlijk 3 weken van tevoren door.
  • Als je alleen een mobiel abonnement hebt, wijzig je je adres eenvoudig in Mijn KPN, zowel onder persoonsgegevens als betaalgegevens. 

Wat moet je meenemen als je gaat verhuizen?

Het modem, de tv-ontvanger en afstandsbediening, HDMI- en netwerkkabels, stekkers, de wifi-versterker en de draadloze verbindingsset neem je mee naar het nieuwe adres. De rest laat je achter. Binnen 5 werkdagen na de verhuizing werkt de verbinding op het oude adres niet meer. 

Overstappen naar een goedkoper abonnement

Een verhuizing is het uitgelezen moment om over te stappen naar een andere provider, bijvoorbeeld omdat je goedkoper internet wilt. KPN is namelijk relatief duur. Daar krijg je veel voor terug, maar als je op internetkosten wilt besparen, loont het om over te stappen. In onze internetvergelijker vind je alle pakketten. Het goedkoopste abonnement staat bovenaan. 

Vast telefoonnummer meenemen 

Je vaste telefoonnummer kun je vrijwel altijd meenemen, ook als je overstapt naar een andere aanbieder. Maak hiervoor gebruik van de Overstapservice Consumenten. De meeste providers zijn hierbij aangesloten. Als je bij je nieuwe provider aangeeft dat je je telefoonnummer wilt behouden, regelen zij de rest. Een vast nummer kun je alleen meenemen naar een nieuwe woning in hetzelfde netnummergebied.

Tijdelijk een tweede abonnement afsluiten

Soms is het handig om het nieuwe abonnement alvast af te sluiten, bijvoorbeeld als je in het nieuwe huis aan het verbouwen bent en het oude abonnement in je oude woning nog een tijdje aanhoudt. In zulke gevallen ontstaat er een maand overlap. Dat is vaak onvermijdelijk. Een tijdelijk contract, bijvoorbeeld voor een maand, is ook een optie. Wil je dit niet? Dan kun je in die periode gebruikmaken van mobiel internet.      

Alles-in-één-pakket 

Wanneer je overstapt tijdens je verhuizing, kun je ervoor kiezen om een alles-in-één-abonnement af te sluiten. Een alles-in-één-pakket bij één provider is namelijk meestal goedkoper dan losse abonnementen bij meerdere providers. Ook kun je extra diensten afsluiten, zoals tv on demand en interactieve tv met begin gemist. Je vindt de voordeligste optie in onze vergelijker.


Geactualiseerd: dinsdag 14 mei 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.