Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN begint met vrije modemkeuze

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Klanten van KPN kunnen sinds vandaag een eigen modem gebruiken. Ook kunnen ze kiezen om een FRITZ!Box modem van KPN te huren. Daarnaast wordt de e-mailbox vergroot en is de internetveiligheid naar een hoger niveau gebracht met de invoering van het DNSSEC veiligheidsprotocol. Hiermee zet het bedrijf de eerste stap in het uitbreiden van de dienstverlening van het KPN merk in samenwerking met XS4ALL. 

Vrije modemkeuze

In 2019 schreven we al over de richtlijnen die de ACM gaat opstellen omtrent vrije modemkeuze. Tot dusver is de toezichthouder nog niet met regelgeving gekomen. Providers gaven aan niet blij te zijn met de komst van vrije modemkeuze, omdat ze vinden dat een modem een belangrijk onderdeel van het netwerk is. 

KPN heeft een pagina online gezet met informatie over het beleid omtrent vrije modemkeuze voor klanten die niet de Experia Box, maar een andere modem willen gebruiken. Het bedrijf geeft de instellingen die nodig zijn om van internet, interactieve tv en telefonie gebruik te kunnen maken via andere modems. De provider wijst erop dat de gebruiker zélf verantwoordelijk is voor het instellen van zijn eigen modem en dat het bedrijf daar niet voor aansprakelijk is.

drie-modems.png

FRITZ!Box

Voor klanten die meer vrijheid willen om hun internetnetwerk zelf in te stellen, biedt KPN de keuze voor de FRITZ!Box. De modem wordt gehuurd en is inclusief technische ondersteuning. Klanten kunnen ook een eigen modem kopen en zelf installeren. Als een klant een eigen modem koopt, kan technische ondersteuning optioneel aangezet worden. Niet alle modems kunnen zonder problemen gebruikt worden. Klanten kunnen op de website kan KPN kijken aan welke specificaties ze moeten voldoen.

Grotere mailbox

De ruimte die KPN klanten ter beschikking hebben in hun mailbox wordt ook vergroot. Momenteel hebben ze 1 GB ruimte, dit is onlangs vergroot naar 15 GB. 

Veiliger internetten

KPN neemt stappen om de samenwerking met dochteronderneming XS4ALL te verstevigen door het DNSSEC veiligheidsprotocol te gebruiken. Dit protocol controleert of de pagina waar je belandt daadwerkelijk de pagina is waarnaar je op zoek bent. 

Wil jij weten wat voor jou het goedkoopste abonnement is? Vergelijk en ontdek of jij geld kunt besparen door over te stappen!
 

Geactualiseerd: donderdag 26 maart 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie