Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw: Freedom Internet vergelijken op internetten.nl

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

De nieuwe provider Freedom Internet is sinds 1 februari 2021 opgenomen in de internetvergelijker van Internetten.nl. Het goedkoopste internetabonnement kost bij de provider € 49 en het meest uitgebreide alles-in-1 pakket kost € 104,95 per maand. Als je ervoor kiest om voor het hele jaar vooruit te betalen krijg je 1 maand korting.

Ontstaan Freedomfreedom

Freedom Internet is ontstaan uit onvrede over het verdwijnen van XS4ALL. KPN, het moederbedrijf van XS4ALL, heeft begin 2019 laten weten te stoppen met XS4ALL. KPN zegt dat het de beste elementen van XS4ALL, zoals de beveliging,  wil bewaren in de diensten van KPN.

Na de aankondiging dat XS4ALL wordt geschrapt is actiegroep 'XS4ALL moet blijven' een petitie gestart die meer dan 40.000 keer werd ondertekend. Binnen twee dagen heeft 'XS4ALL moet blijven' via crowdfunding 2,5 miljoen euro ingezameld om een eigen provider te starten. Freedom Internet is door de actiegroep opgericht om het gedachtegoed en service van XS4ALL te behouden.  

Freedom Internet werkt niet met aandeelhouders. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van personen of bedrijven met een grote portemonnee. Het bedrijf houdt zich vast aan haar idealen en organiseert jaarlijks een ledenvergadering. Hierin kunnen klanten meepraten over het gevoerde (maatschappelijke) beleid. Dit maakt de provider uniek. Het kan een reden zijn om, ondanks dat ze niet de goedkoopste partij zijn, toch naar Freedom over te stappen.

Snelheden

Freedom Internet biedt zowel glasvezel als DSL internet aan. Als je een DSL abonnement afsluit, krijg je standaard het snelst mogelijke internet op je adres tot 100 Mbps. Als je een glasvezel aansluiting hebt, kun je abonnementen afsluiten van 50 tot op sommige plekken 1000 Mbps. Freedom Internet maakt gebruik van het netwerk van KPN en van lokale glasvezelinitiatieven zoals E-Fiber, Glasvezel de Wolden en ViberQ. Mensen met een glasvezel aansluiting van deze initiatieven kunnen een abonnement met een snelheid van 1000 Mbps afsluiten.

TV

Wil je ook televisie? Freedom Internet biedt twee tv pakketten aan van Canal Digitaal. Met Basis HD voor € 15,95 per maand naar meer dan 80 zenders, waarvan 50 in HD. Entertainment HD kost € 21,95 per maand. Voor dat bedrag kun je meer dan 110 tv zenders ontvangen waarvan ruim 70 in HD. Beide pakketten zijn inclusief pauzeren, terugkijken en 'begin gemist'. 
Het is ook mogelijk om extra TV pakketten af te sluiten. Je kunt kiezen tussen ESPN International, Ziggo Sport Totaal en Film1. 

Telefonie

Voor € 5 per maand kun je bij Freedom een abonnement voor vaste telefonie afsluiten. Hiermee bel je via internet (VoIP) en bel je gratis met andere klanten van Freedom Internet. Bellen naar niet-freedom klanten kost € 0,09 per minuut. Ook kun je je voicemail laten doorsturen naar je e-mail.

Aandacht voor privacy

Het is bij Freedom Internet mogelijk om je eigen modem te gebruiken. Je krijgt dan € 2 korting per maand. Ook kun je een eigen modem aanschaffen bij je abonnement, dit kost eenmalig € 150.
Freedom Internet maakt gebruik van het netwerk van KPN en heeft extra oog voor privacy. Zo krijg je bij alle pakketten een spamfilter voor je mail en een wachtwoordmanager voor maximaal vijf apparaten. Wie een modem huurt bij de provider krijgt een er een met VPN en gastnetwerkfaciliteiten.

Wil je weten of Freedom Internet iets voor jou is? Ontdek het via onze Internetvergelijker en stap over!

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.