Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen van internetprovider wordt nog makkelijker

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Het wordt nog makkelijker om over te stappen van internet- telefonie- en tv-aanbieder. Dit komt doordat providers hebben afgesproken dat je na het overstappen een halfjaar gratis toegang houdt tot je oude e-mailadres(sen). Nu is dat slechts één maand. Ook moeten providers zorgen dat de levering van internet, telefonie en tv niet langer dan één werkdag wordt onderbroken.

overstappen-naar-andere-internetprovider.jpg

Doorsturen van e-mails verlaagt drempel om over te stappen

De angst om je e-mailadres te verliezen blijkt voor veel mensen een drempel te zijn om van provider te wisselen. Daarom hebben providers op verzoek van staatssecretaris Mona Keijzer met elkaar afgesproken om vanaf deze zomer nog 6 maanden toegang tot de e-mail te bieden, nádat je bent overgestapt. Nu is dat nog één maand. 

Voor veel mensen is hun 'providergebonden e-mailadres', zoals 'voorbeeld@kpnmail.nl' of 'voorbeeld@xs4all.nl', een reden om niet over te stappen. Je e-mailadres gebruik je op veel plekken en het is een hoop werk om iedereen binnen een maand te laten weten dat je een nieuw adres hebt. 

Overstappen nog laagdrempeliger

Nog meer goed nieuws voor mensen die huiverig zijn voor het overstappen. Providers moeten zorgen dat internet, telefonie en tv niet langer dan één werkdag wordt onderbroken. Dat wordt in de wet vastgelegd. Hierdoor hoef je dus ook niet meer bang te zijn om bij een overstap tijdelijk geen internetverbinding te hebben. Nu overstappen zo laagdrempelig wordt, is het de hoogste tijd dat je internet- telefonie- en tv-aanbieders gaat vergelijken!

E-mail overstaptips

Voordat je overstapt van provider hierbij tips om de overgang naar een nieuw e-mailadres soepel te laten verlopen.

1. Kies een 'internet e-mail adres' 

Een mailadres van bijvoorbeeld Outlook of Gmail kun je altijd blijven gebruiken, ook als je overstapt. Je bent niet gebonden aan een provider en hoeft dus niets te regelen als je overstapt!

2. Begin op tijd en stuur iedereen een mail

Je hebt binnenkort nog een halfjaar gratis toegang tot je mail. Stuur dus iedereen in je adreslijst een 'verhuisbericht' met je nieuwe e-mailadres. 

3. Zet je afwezigheidsassistent aan

De afwezigheidsassistent wordt vaak gebruikt op het werk om te laten weten dat je er niet bent. Je kunt hem natuurlijk ook handig inzetten om mensen te laten weten dat je een ander e-mailadres hebt. Mensen die naar je oude adres e-mailen krijgen dan automatisch bericht met je nieuwe e-mailadres erin. 

4. Vergeet websites niet! 

Naast vrienden, collega's en instanties gebruik je waarschijnlijk op veel websites je e-mailadres om in te loggen. Soms kun je in de geschiedenis van je browser vinden welke websites dit zijn. Vergeet dus niet om ook daar je e-mailadres aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan webwinkels en je accounts op sociale media. 

Voor meer tips om soepel te wisselen van e-mailadres kun je terecht in onze FAQ. Nog niet alle providers hebben afspraken gemaakt. Grote providers zoals T-Mobile, Ziggo, Online.nl en KPN wel. NLconnect roept ontbrekende providers op om zich ook aan te sluiten.

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.