Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Thuiswerken; zo kun je je internetverbinding verbeteren

door Margot Meendering 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Nu we allemaal weer zo veel mogelijk thuis werken is het belangrijk dat je overal goede wifi hebt. Niets is zo vervelend als verbindingsproblemen in een videogesprek. Verschillende providers, zoals ZiggoKPN en T-Mobile. bieden versterkers aan om je signaal te verbeteren. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de wifiboosters van deze providers. Zo kun je makkelijk vergelijken welke optie het beste bij je past. 

t-mobile  Logo KPN Logo ziggo  Logo

t-mobilewifiplus-0.PNG
 Wifi Plus

KPN Superwifi setje
 Superwifi
Smart Wifi booster setje
 Smart Wifibooster

5193.png
Smart Wifibooster (Wifi 6)

 Ziggo wifi booster kabel
 Wifibooster (draad)
Ziggo wifipunt via stopcontact
 Wifibooster
 Snelheid  Blijft gelijk  Blijft gelijk  Blijft gelijk Blijft gelijk  Blijft gelijk  Neemt af
 Extra kabel nodig  Nee  Nee  Nee Nee  Ja  Nee
 Mesh  Ja  Ja  Ja Nee  Nee  Nee
 Wifi 6 Nee Nee Nee Ja Nee Nee
 Aantal punten  1  2  3 1  1  2
 Uit te breiden  Ja (max 3 punten)  Nee  Nee Ja   Nee  Nee
 Prijs per maand  € 2,50  n.v.t  n.v.t n.v.t.  € 1   € 2
 Aanschafprijs  n.v.t  € 149

 € 99,95 (voor klanten)

Tijdelijk gratis bij een abonnement

€ 99,95 (Voor klanten)  € 59  € 99

Ziggo SmartWifi

In oktober heeft Ziggo SmartWifi geïntroduceerd. Deze manier om je verbinding te verbeteren werkt met 3 slimme wifi boosters die je verspreid door je huis kunt plaatsen. De boosters werken met nieuwe technologie en schakelen automatisch naar de beste frequentie voor het beste signaal. Je kunt kiezen uit twee varianten, een mét en een zonder Wifi 6 technologie. Ziggo SmartWifi met Wifi 5 technologie is te bestellen als een 3-pack. Je krijgt dan de TP Link Deco M4 set thuisgestuurd. De versie met Wifi 6 is per stuk te koop in het model TP Link Deco X20. SmartWifi met Wifi 6 biedt, naast een goede verbinding, meer snelheid, capaciteit en een lagere latency. Ook werken je andere slimme apparaten, zoals bijvoorbeeld een koelkast of videodeurbel, soepeler met Wifi 6. 

Wat is Wifi 6?

Wifi 6 (802.11ax) is de nieuwste wifi standaard en werd gelanceerd in 2019. Nieuwe smartphones, zoals de iPhone 11 en de Samsung Galaxy S20, kunnen al met de technologie werken. De maximale snelheid van Wifi 6 is 3 keer hoger dan de topsnelheid van Wifi 5. Toch zul je dit thuis niet zo snel merken. De snelheid is wel hoger als je meer wifi-apparaten in huis hebt. Wifi 6 zorgt ervoor dat je minder snelheid verliest als het netwerk drukbezet is, zoals bij thuiswerken. Ook kun je met Wifi 6 meer apparaten op je netwerk aansluiten zonder dat het overbelast raakt. Een ander voordeel is dat je een betere wifidekking krijgt in je huis. Het wordt makkelijker om bijvoorbeeld een film te kijken op zolder of in je bijkeuken. Om Wifi 6 te kunnen gebruiken heb je een geschikte router nodig. KPN stelt: 'Wat 5G is voor mobiel internet, is Wifi 6 voor vast internet'. Stap je over op vast internet van KPN? Dan krijg je een toekomstbestendige modem, dat voorzien is van Wifi 6.

Vergelijk en bespaar

Ziggo biedt tijdelijk drie gratis Smart Wifiboosters aan als je klant wordt bij de provider. Ook KPN heeft een actie met zijn Superwifipunten. Wil je weten welk abonnement het beste bij jou past? Vergelijk dan alle abonnementen en bespaar!

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Reacties (1)

Geplaatst door: Tamar ()

Ik lijk redelijke wifi te hebben en ben ook geen zwaar verbruiker. Laatst wel een nieuwe WiFi box gekregen van Kpn. Maar mijn npo kijk er stung us dramatisch slecht, of het nou live of terugkijken is; de uitzending blijft om de zoveel minuten “ hangen”. Soms helpt beetje over t scherm schuiven met seculair of opnieuw starten van het programma , maar altijd maar tijdelijk - wat kan ik hieraan doen? Vroeger werd nog wel geopperd Adobe te vernieuwen maar die ligt er nu helemaal uit..

Opmerking van de redactie op 05-11-2020
Goedemiddag,

Bedankt voor je reactie! NPO adviseert op haar site een minimale internetsnelheid van 8Mbps om te kunnen kijken. Als je een redelijke wifi-verbinding hebt zou je dus kunnen kijken. Als je wilt kijken op een ouder, wat trager apparaat kan het zijn dat programma's soms blijven hangen. Het kan helpen om zo veel mogelijk andere programma's of apps af te sluiten voordat je begint met kijken. Ook software die op de achtergrond een update uitvoert kan ervoor zorgen dat er haperingen voorkomen. Het kan dus helpen om zo veel mogelijk andere programma's af te sluiten voordat je NPO gaat kijken op je apparaat. Ik hoop dat je met dit antwoord verder kunt.

Groet, Team Internetten.nl
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.