Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL verhoogt internetsnelheden; in juli prijsverhoging

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internetprovider XS4ALL heeft 18 april de snelheden van zijn internetpakketten verhoogd. Zowel de DSL-pakketten als de glasvezelpakketten zijn omhoog gegaan. Per 4 juli verhoogt XS4ALL ook de tarieven van de pakketten.

Wijzigingen internet

Alleen Internet Pro, het snelste pakket met een downloadsnelheid van 500 Mbps, is gelijk gebleven. Internet Plus gaat van 100 Mbps naar 160 Mbps. Bij Internet Compact is zelfs sprake van een verdubbeling van zowel de download- als de uploadsnelheid. De prijs is nu nog 35 euro per maand, maar gaat per 4 juli naar 40 euro. Zie verder onderstaande tabel voor de wijzigingen.

xs4all.gif

Snelheid

in Mbps down/up

oud

Snelheid

in Mbps down/up

nieuw

Prijs

per mnd 

Prijs

per 4-7-'17

Internet Compact 20/2  40/4 € 35  € 40
Internet Smart 50/5 80/8 € 43,50 € 45
Internet Plus 100/10 160/16 € 53,50 € 55
Internet Pro 500/500 500/500 € 63,50 € 63,50

Glasvezel

Bij glasvezel is de verbinding symmetrisch. Dat betekent dat de snelheid op zowel up- als download gelijk is. Bijvoorbeeld: Internet Smart is dan 80 Mbps download en 80 Mbps upload.

Televisie

Per 4 juli 2017 wijzigt XS4ALL niet alleen de prijzen van de internetpakketten, maar ook een aantal zenders en kanalen. Daarnaast gaan de prijzen voor een 3e en 4e TV-ontvanger met 1 euro omhoog en betaal je geen geen 4 maar 5 euro per maand voor de huur van een ontvanger. 

Postcodecheck

De nieuwe snelheden gelden voor internet, internet & televisie en Alles-in-1. De hogere snelheden moeten wel beschikbaar zijn om ervoor in aanmerking te komen. Je kunt de theoretische internetsnelheid op jouw adres checken met de postcodecheck. Je actuele snelheid check je bijvoorbeeld met een speedtest (Ookla). 

Bij de abonnementen Smart, Plus en Pro krijg je  een gratis WiFi-versterker. Daarnaast kun je vanaf 4 juli gebruikmaken van gratis Mobiel Internet Instap 500 MB. Dat betekent dat je maandelijks standaard 500 MB aan mobiele internetdata ontvangt, waarmee je online kunt zijn op mobiel en tablet. Je maakt dan gebruik van het snelle 4G-netwerk van KPN.

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.