Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo en Vodafone doen concessies

Leestijd: 2 minuten

ziggo-vodafone-fusie.jpgBegin deze week schreven we over de zorgen over de samenwerking van Ziggo en Vodafone. Om de fusie mogelijk te maken hebben het moederbedrijf van Ziggo en Vodafone concessies aangeboden.

Concessies

De Europese Commissie maakt 3 augustus het eerste oordeel over de voorgenomen fusie bekend. Ziggo en Vodafone hebben concessies gedaan aan de mededingingsautoriteit van de Europese Commissie om een positief oordeel over de fusie mogelijk te maken.

Openstellen kabelnetwerk 

Het is niet bekend welke concessies er zijn gedaan. Er wordt gespeculeerd dat het gaat over openstelling van het kabelnetwerk van Ziggo voor concurrenten. Verschillende politieke partijen en het ministerie van Economische zaken willen dat het fusiebedrijf zijn kabelnetwerk openstelt, ook KPN heeft hier al op aangedrongen. Het is een zaak waar een toezichthouder zich over moet uitspreken, maar de Europese Commissie heeft nog steeds niet besloten welke toezichthouder over deze kwestie gaat.

De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil deze taak graag op zich nemen volgens de Telegraaf en heeft hiertoe een formeel verzoek ingediend. In eerste instantie werd de beslissing uit Brussel volgende week verwacht, maar deze is nu tot 3 augustus uitgesteld. Begin 2017 wordt pas groen licht verwacht.

Geactualiseerd: vrijdag 15 juli 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.