Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
  • Exclusieve cashback van minimaal € 20
  • Compleet. Wij vergelijken alle providers
  • Gratis onafhankelijk advies

Vind het goedkoopste internet en tv abonnement voor thuis

Zou je het liefst alles gratis doen? Wij ook, maar dat is helaas niet mogelijk. Goedkoper kan wel. Ben je uitgekeken op jouw huidige provider en ben je op zoek naar goedkoop internet in combinatie met televisie? Dan is het vergelijken van de mogelijkheden op jouw adres zeker aan te bevelen.

Vind het goedkoopste internet en tv abonnement voor thuis

Interactieve tv gecombineerd met het beste internetabonnement dat aansluit bij jouw wensen moet zeker te vinden zijn. Als je huidige provider niet het tv pakket heeft wat jou aanspreekt of je hebt een lage internetsnelheid, dan is overstappen aan de orde. Vergelijk eerst de verschillende providers, kies vervolgens een nieuwe provider met het voordeligste abonnement.

Internet en tv pakket 

Er wordt vooral reclame gemaakt voor alles-in-een pakketten. Maar je hebt ook volop keuze als je op zoek bent naar een nieuw goedkoop internet- en tv pakket. Wil je een hogere internetsnelheid? Of voldoet juist een lagere internetsnelheid omdat de gamende huisgenoot op kamers is gegaan? Hoe lager de snelheid, hoe goedkoper het pakket. De snelste pakketten zijn het duurst. Vaak heb je ook de keuze voor een pakket er tussen in. Bij alle pakketten staat de maximaal haalbare snelheid en de gemiddeld behaalde snelheid. Doe de postcodecheck voor de gemiddeld behaalde snelheid op jouw adres.

Internet en tv pakketten vergelijken

Internetproviders bieden naast hun standaard zenderpakket ook de mogelijkheid om aanvullende zenders te nemen, zoals Film1, Videoland, Ziggo Sport Totaal, ESPN Totaal en Viaplay. Tegenwoordig is het ESPN basispakket altijd onderdeel van de zenderpakketten.

Interactieve tv

Als je kiest voor de combinatie internet en televisie dan gaan wij er vanuit dat je op zoek bent naar interactieve tv. Zodat je alles uit de kast kunt trekken voor het tv kijken. Terugkijken, waar mogelijk vooruit kijken, een EPG, kortom alle interactieve tv mogelijkheden. Alle interactieve televisie is digitale televisie. En bij alle providers kun je ook buitenshuis tv kijken. Bijvoorbeeld via een app op je tablet of laptop. Sommige mensen vinden dit onnodige extra’s, je hoeft dit soort opties natuurlijk niet te gebruiken. Je betaalt er in ieder geval niet voor.

Er zijn aanvullende pakketten beschikbaar voor specifieke doelgroepen en kijkwensen. Bijvoorbeeld een Turks pakket, Hindi, Duits, erotiek, gay of kids. Je kunt dit soort pakketten ook toevoegen aan het huidige abonnement.  Heb je zo'n pakket aangevinkt in de vergelijking, dan nemen wij de kosten mee in de berekening. Prijzen kunnen verschillen namelijk.

Tip bij het kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goedkoop internet en tv pakket

  • Prijs per maand
  • Internetsnelheid
  • Inhoud tv pakket
  • Soort verbinding
  • Beschikbaarheid app
  • Eenmalige kosten
  • Cashback

In de vergelijking nemen wij al deze zaken mee. Je kunt dus makkelijk kiezen voor een nieuwe provider. En voor het goedkoopste internetabonnement dat goed bij jou past.

TV ontvanger en wifi modem

Je krijgt de digitale tv ontvanger in bruikleen. Je kunt kiezen of je zelf een modem/router koopt of dat je eentje in bruikleen neemt. Je krijgt altijd een wifi modem. Heb je bij het huidige abonnement een modem in bruikleen? Dan moet je dit apparaat terugsturen. Gebruik je al een eigen modem? Controleer dan of je het modem kunt gebruiken bij de nieuwe aanbieder. Zo is een kabelmodem niet geschikt voor DSL.

Beschikbare abonnementen 

Maandelijkse kosten zijn afhankelijk van het pakket. Kies je voor het goedkoopste abonnement dan kan het zijn dat je een lage snelheid hebt voor het internet. Of een uitgekleed televisie pakket. Want de voordeligste abonnementen zijn niet altijd de beste keuze. Wil je bij jouw tv abonnement bijvoorbeeld (gratis) voetbal kunnen kijken via ESPN Compleet of wil je perse een bepaalde zender in het pakket? Je kunt dit aangeven in de filters. Dan nemen wij het mee in de vergelijking. Veel zenderpakketten kun je als los abonnement afnemen, met een opzegtermijn van 1 maand. En je kunt dit zelf regelen via jouw eigen omgeving bij de provider.

Hoe werkt overstappen?

Van de ene provider naar een andere provider overstappen is heel gemakkelijk. Doe de postcodecheck. Heb je de beste deal gevonden? Je meldt je aan bij de gekozen provider en die regelt dit met de oude provider. Inclusief opzeggen van het huidige contract. Met uitzondering van Jonaz en Cheapconnect zijn alle providers aangesloten bij de gratis overstapservice.

Extra korting

Bij een aantal providers krijg je korting omdat je bijvoorbeeld jouw mobiele  abonnement koppelt met het internet en tv abonnement. Of je krijgt extra MB’s, een gratis zenderpakket of andere voordelen. Combinatievoordeel krijg je in ieder geval bij deze internetproviders:  KPN, Simyo, Youfone, Vodafone/Ziggo, Hollandsnieuwe, Odido, BenDelta, Caiway en Budget Thuis


Geactualiseerd: maandag 29 april 2024

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.