Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
 • Exclusieve cashback van minimaal € 20
 • Compleet. Wij vergelijken alle providers
 • Gratis onafhankelijk advies

KPN opzeggen en een nieuwe provider vinden

Je KPN-contract opzeggen hoeft niet moeilijk te zijn. Of je nu al jaren trouwe klant bent of er al vlot achter kwam dat je elders beter of voordeliger uit bent. Om je onnodig werk te besparen, leggen we hieronder uit hoe je dat kunt doen. En we geven tips voor het vinden van een nieuwe provider.

Ga snel naar:

KPN opzeggen en een nieuwe provider vinden

Waarom KPN opzeggen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun KPN-pakket opzeggen.

 • Je hebt jouw abonnement vergeleken met de top 5 internetproviders en wilt overstappen. 
 • Je gaat samenwonen en je partner heeft al een abonnement bij een andere provider.
 • Je wil een KPN-abonnement opzeggen van iemand die overleden is. 

Wat de reden ook is, we leggen je graag uit hoe je dit precies doet en waar je op moet letten.

kpn

Een KPN-contract opzeggen

Je wilt jouw contract bij KPN opzeggen. Het is dan belangrijk dat je over een paar punten nadenkt. Zet voor jezelf op een rij wat je precies wilt opzeggen. 

 • Wil je je KPN internet opzeggen of alleen KPN Digitenne? Weten over welk abonnement het precies gaat, zal je helpen bij het duidelijk formuleren van je opzegging.
 • Stel jezelf ook de vraag waarom je dit op wilt zeggen en pak het contract erbij. Zoek de opzegtermijn op en kijk of er bepaalde handelingen zijn die je moet uitvoeren. 
 • Houd er rekening mee dat diensten zoals KPN Compleet en KPN Veilig komen te vervallen bij een overstap.
 • Wil je alleen van het televisie abonnement af? Dat kun je zelf regelen via Mijn KPN. Dit is geen opzegging, maar een wijziging.
 • Het contract wordt automatisch met een maand verlengd als het originele contract is afgelopen. Je hebt daarom een maand opzegtermijn.
 • Opzeggen kun je doen omdat je wilt overstappen naar een andere aanbieder, bijvoorbeeld Ziggo. Als je wilt overstappen, hoef je niet op te zeggen. Sterker nog, je moet zelf juist niet opzeggen. Providers hebben samen met de overheid afgesproken om overstappen voor klanten makkelijk te maken. Dit heet de Overstapservice. De providers regelen het opzeggen onderling. Hierdoor is alles goed geregeld op het moment dat je overgaat van jouw huidige provider naar je nieuwe provider.

Diverse manieren om op te zeggen

Opzeggen bij KPN kun je op verschillende manieren doen. De makkelijkste manier noemen we eerst. 

 • Je kunt het door je nieuwe provider laten doen wanneer je overstapt. 
 • Je kunt dit ook zelf doen via de klantenservice van KPN. Je kunt bijvoorbeeld gratis telefonisch opzeggen bij de klantenservice. Of regel het online door in te loggen op jouw MijnKPN-account. Hier kun je zowel een uit te printen (fysieke) brief, als een online opzegformulier vinden om in te vullen en op te sturen. Houd er wel rekening mee dat het opzeggen per brief een verwerkingstijd van ongeveer twee weken heeft. Je moet dan op tijd beginnen en je weet relatief lang niet waar je aan toe bent. 

KPN bevestiging opzegging 

Je hoort een bevestiging te ontvangen na opzegging, KPN moet je dit sturen. Dit kan een paar dagen duren. Wanneer je deze niet ontvangt, kan dit betekenen dat er ergens iets fout is gegaan bij het verwerken van je opzegging. Neem in dat geval contact op met de klantenservice om dit te controleren. Dit voorkomt miscommunicatie, fouten en ongewenste facturen.

KPN-abonnement opzeggen bij verhuizing

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het verhuizen.

 • Het abonnement kan meeverhuizen als je dat wilt. Op het nieuwe adres moet het dan wel leverbaar zijn. Als dat niet zo is, kun je het contract laten ontbinden en kun je overstappen naar een nieuwe internetprovider bij je nieuwe woning. 
 • Heb je nog een lopend contract en kan KPN leveren op het nieuwe adres? Dan kun je niet overstappen of opzeggen.
 • Heb je geen lopend contract meer, dan kun je wel overstappen of opzeggen. Je zou dan kunnen overwegen om het KPN-abonnement op te zeggen als je klaar bent met de verhuizing en alvast een nieuw contract af te sluiten op het nieuwe adres, zodat je ook internet hebt tijdens het klussen. Nadeel is dat je dan tijdelijk een dubbele factuur hebt,

Wanneer je verhuist naar een nieuw gebouwde woning, wordt het aanleggen van de telefoonlijn en tv-kabel vaak gedaan door de aannemer of projectontwikkelaar. Het aanleggen van glasvezelinternet wordt ook steeds vaker standaard gedaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je dit zelf aanvragen bij een provider. Het is verstandig om dit tijdig te doen, zodat je zeker weet dat alles in orde is wanneer je intrekt. Dit twee à drie maanden van tevoren aanvragen, is normaal gesproken mooi op tijd. 

Opzeggen in geval van overlijden

Het opzeggen van een KPN-contract bij overlijden wordt door de KPN Servicedesk Nabestaanden verwerkt. Op de website van KPN kun je alle gegevens van de overledene invullen. Het is belangrijk dat je het nummer van de overlijdensakte bij de hand hebt. Na het opzeggen ontvang je van KPN een bevestiging en de slotfactuur. 

Naar een andere provider overstappen

Je wil uiteraard een weloverwogen keuze maken voor bijvoorbeeld je nieuwe internet- of televisieabonnement. Op Internetten.nl maak je gemakkelijk en snel een keuze tussen vele providers en abonnementen. Daarbij krijg je altijd de beste prijs- en kwaliteitsverhouding en lees je reviews van anderen.


Geactualiseerd: maandag 27 mei 2024

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.