Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Caiway verhoogt snelheden en prijzen

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Logo CaiwayOplettende klanten merkten het al in december, de snelheid van hun internetverbinding was hoger geworden. En dat was geen toeval. Caiway heeft alle klanten laten weten dat de snelheden inderdaad omhoog gegaan zijn. In dezelfde mail staat dat ook de prijzen van glasvezelabonnementen gaan stijgen. Per 1 maart  ga je € 2 tot € 5,50 meer betalen per maand.

Opzeggen en overstappen

De glasvezelaanbieder heeft er net als vorig jaar voor gekozen de aanpassingen per 1 maart in te laten gaan. Daarmee is Caiway de eerste internet- en tv-provider die dit jaar een prijsverhoging doorvoert. Ziggo, KPN en veel andere providers passen hun abonnementstarieven doorgaans in juni of juli aan.  Telecomproviders mogen jaarlijks hun prijzen aanpassen, maar moeten dat wel een maand van te voren bekendmaken. Zodat je dan bijvoorbeeld voor een andere provider kunt kiezen. Ben je door deze tariefswijzigingen duurder uit, dan mag je je abonnement kosteloos opzeggen. In dit geval heb je tot 1 maart 2021 de tijd om over te stappen.

Hogere internetsnelheid

Volgens Caiway is de prijsaanpassing nodig vanwege de hogere vaste kosten en investeringen in het netwerk.  Aan de nieuwe prijzen zit deze keer ook een snelheidsverhoging. Je gaat meer betalen, maar krijgt ook sneller internet. Alleen bij het 'Alleen Internet Giga Snel'-abonnement wordt niets aangepast. We hebben de wijzigingen op een rijtje gezet. Bij Caiway zijn de upload- en downloadsnelheden gelijk.

 Huidige maandprijs  Nieuwe maandprijs  Verschil  Oude snelheid  Nieuwe snelheid
Internet en Televisie Voordelig  € 49,50  € 52 + € 2,50  75 Mbit/s  100 Mbit/s
Internet en Televisie Slim  € 61,50  € 64 + € 2,50  250 Mbit/s  400 Mbit/s
Internet en Televisie (Giga) Snel  € 73,50  € 79 + € 5,50  600 Mbit/s  1000 Mbit/s
Alleen Internet  € 41,95  € 43,95 + € 2  150 Mbit/s  250 Mbit/s


Heb je ook een vast telefoonnummer van Caiway? De prijs per maand blijft € 2,50. De tarieven voor het bellen wijzigen wel. Het start- en minuuttarief gaat van 12 cent naar 14 cent. 

Ben je naar aanleiding van deze prijsstijging benieuwd naar wat er mogelijk is op jouw adres? Kijk dan in onze vergelijking naar de opties.

Geactualiseerd: vrijdag 22 januari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie