Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN heft XS4ALL toch niet op

door Margot Meendering

KPN heft het dochtermerk XS4ALL toch niet op. Dat heef KPN-topman Joost Farwerck op 14 januari bekendgemaakt. XS4ALL blijft voor onbepaalde tijd bestaan voor huidige klanten. Klantenservice en technische helpdesk blijven bereikbaar onder hetzelfde nummer, met dezelfde mensen én uit naam van XS4ALL.

xs4all-blijft-bestaan-14-1-2020.PNG

Technische samenvoeging

KPN gaat wel verder met het samenvoegen van beide organisaties. Dat wil zeggen dat de samenvoeging op technisch vlak doorgaat. XS4ALL maakt al jaren gebruik van het KPN-netwerk. Onderdelen waar ze hun eigen techniek voor gebruiken, worden geïntegreerd in KPN. De provider laat weten dat haar unieke diensten zoals het malwarefilter en DNSSEC ook overgenomen worden. Deze technische samenvoeging met KPN zal ergens tussen eind 2020 en begin 2021 van start gaan. Naar eigen zeggen zullen klanten hier zo min mogelijk van merken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je IP-adres eenmalig verandert.

Maatschappelijk belang

XS4ALL blijft zich inzetten voor het maatschappelijk belang: "Hier zullen we onverminderd mee door blijven gaan. Belangrijke XS4ALL-waarden op het gebied van privacy en veiligheid worden ook gewaarborgd. Het gaat dus om meer dan ons merk alleen." 

Hoe zit het met je contract?

Per 1 maart wordt je contract overgezet naar KPN B.V. Zij wordt dan verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Dat is puur juridisch.

Actiecomité teleurgesteld

Actiecomité XS4ALL Moet Blijven vindt het plan van KPN om de techniek te integreren, maar het merk te behouden nog slechter dan direct opheffen. “Techniek, mensen en cultuur vormen de harde kern van XS4ALL. Als je daar één of meer elementen uithaalt, is het geen XS4ALL meer. De ziel, het hart, gaat er dan uit. Wat KPN nu doet met de integratie, is alsof je gaat eten bij een sterrenrestaurant maar vervolgens fast food voorgeschoteld krijgt." 
De actiegroep gaat dan ook gewoon door met de eigen provider Freedom Internet die eind maart live moet gaan. 

Opheffen

Begin 2019 maakte KPN bekend XS4ALL volledig te gaan integreren in het moederbedrijf, maar de ondernemingsraad was het daar niet mee eens. Zij vonden het plan duur en waren bang dat het veel klanten zou kosten. Vorige maand bepaalde de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam nog dat KPN het opheffen van XS4ALL mag doorzetten.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie