Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN heft XS4ALL toch niet op

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

KPN heft het dochtermerk XS4ALL toch niet op. Dat heef KPN-topman Joost Farwerck op 14 januari bekendgemaakt. XS4ALL blijft voor onbepaalde tijd bestaan voor huidige klanten. Klantenservice en technische helpdesk blijven bereikbaar onder hetzelfde nummer, met dezelfde mensen én uit naam van XS4ALL.

xs4all-blijft-bestaan-14-1-2020.PNG

Technische samenvoeging

KPN gaat wel verder met het samenvoegen van beide organisaties. Dat wil zeggen dat de samenvoeging op technisch vlak doorgaat. XS4ALL maakt al jaren gebruik van het KPN-netwerk. Onderdelen waar ze hun eigen techniek voor gebruiken, worden geïntegreerd in KPN. De provider laat weten dat haar unieke diensten zoals het malwarefilter en DNSSEC ook overgenomen worden. Deze technische samenvoeging met KPN zal ergens tussen eind 2020 en begin 2021 van start gaan. Naar eigen zeggen zullen klanten hier zo min mogelijk van merken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je IP-adres eenmalig verandert.

Maatschappelijk belang

XS4ALL blijft zich inzetten voor het maatschappelijk belang: "Hier zullen we onverminderd mee door blijven gaan. Belangrijke XS4ALL-waarden op het gebied van privacy en veiligheid worden ook gewaarborgd. Het gaat dus om meer dan ons merk alleen." 

Hoe zit het met je contract?

Per 1 maart wordt je contract overgezet naar KPN B.V. Zij wordt dan verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Dat is puur juridisch.

Actiecomité teleurgesteld

Actiecomité XS4ALL Moet Blijven vindt het plan van KPN om de techniek te integreren, maar het merk te behouden nog slechter dan direct opheffen. “Techniek, mensen en cultuur vormen de harde kern van XS4ALL. Als je daar één of meer elementen uithaalt, is het geen XS4ALL meer. De ziel, het hart, gaat er dan uit. Wat KPN nu doet met de integratie, is alsof je gaat eten bij een sterrenrestaurant maar vervolgens fast food voorgeschoteld krijgt." 
De actiegroep gaat dan ook gewoon door met de eigen provider Freedom Internet die eind maart live moet gaan. 

Opheffen

Begin 2019 maakte KPN bekend XS4ALL volledig te gaan integreren in het moederbedrijf, maar de ondernemingsraad was het daar niet mee eens. Zij vonden het plan duur en waren bang dat het veel klanten zou kosten. Vorige maand bepaalde de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam nog dat KPN het opheffen van XS4ALL mag doorzetten.

Geactualiseerd: dinsdag 14 januari 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie