Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN voegt Netflix toe aan interactieve tv menu

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN voegt Netflix toe aan het menu van zijn interactieve tv-dienst. Klanten die een interactieve tv-abonnement hebben, kunnen dan rechtstreeks vanuit dat menu Netflix kijken. KPN heeft daarover een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse internettelevisiedienst. 

KPN is daarmee de eerste in Nederland die een dergelijke functionaliteit aanbiedt, waarmee zowel traditionele televisie als Netflix gekeken kan worden. Om Netflix te kunnen kijken via het interactieve tv-menu, moeten gebruikers wel een apart Netflix-abonnement hebben of afsluiten.

Vanaf eind oktober moeten de eerste 20.000 klanten via Interactieve TV naar Netflix kunnen kijken, waarna de dienst gefaseerd wordt uitgerold. Ook klanten die Interactieve TV bij Telfort en XS4ALL hebben, krijgen op termijn toegang tot Netflix via hun interactieve tv.

"Ons kijkgedrag verandert omdat we steeds meer zelf willen bepalen wanneer we onze favoriete serie willen kijken. Dat zie je ook terug aan de populariteit van Netflix. Door de Netflix applicatie aan te bieden via KPN Interactieve TV, maken we tv-kijken nog leuker en makkelijker en verbeteren we de gebruikservaring van onze klanten", aldus Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN.

Integratie van de Netflix applicatie is de meest recente van een reeks innovaties op het gebied van tv-kijken van KPN. Na functionaliteiten als live TV pauzeren, Begin Gemist en tv-kijken buitenshuis, introduceert KPN momenteel via het Interactieve TV menu ook de tv- innovatie Méér TV.

Hiermee kunnen klanten via hun Interactieve TV menu direct navigeren naar apps zoals youtube, nu.nl, Buienradar en straks dus ook Netflix. Méér TV wordt ook gefaseerd beschikbaar gemaakt voor KPN-, Telfort- en XS4ALL- klanten.

Netflix heeft wereldwijd meer dan 65 miljoen leden in meer dan 50 landen. Gebruikers kunnen via de streamingdienst tv-series, films en documentaires bekijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen en geen contractuele verplichtingen. Ook produceert Netflix zelf populaire series als Orange is the new black, House of Cards en Daredevil. Onlangs bracht Netflix met Beasts of No Nation zijn eerste eigen film uit.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie