Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN voegt Netflix toe aan interactieve tv menu

door Jeanet Woldring

KPN voegt Netflix toe aan het menu van zijn interactieve tv-dienst. Klanten die een interactieve tv-abonnement hebben, kunnen dan rechtstreeks vanuit dat menu Netflix kijken. KPN heeft daarover een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse internettelevisiedienst. 

KPN is daarmee de eerste in Nederland die een dergelijke functionaliteit aanbiedt, waarmee zowel traditionele televisie als Netflix gekeken kan worden. Om Netflix te kunnen kijken via het interactieve tv-menu, moeten gebruikers wel een apart Netflix-abonnement hebben of afsluiten.

Vanaf eind oktober moeten de eerste 20.000 klanten via Interactieve TV naar Netflix kunnen kijken, waarna de dienst gefaseerd wordt uitgerold. Ook klanten die Interactieve TV bij Telfort en XS4ALL hebben, krijgen op termijn toegang tot Netflix via hun interactieve tv.

"Ons kijkgedrag verandert omdat we steeds meer zelf willen bepalen wanneer we onze favoriete serie willen kijken. Dat zie je ook terug aan de populariteit van Netflix. Door de Netflix applicatie aan te bieden via KPN Interactieve TV, maken we tv-kijken nog leuker en makkelijker en verbeteren we de gebruikservaring van onze klanten", aldus Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN.

Integratie van de Netflix applicatie is de meest recente van een reeks innovaties op het gebied van tv-kijken van KPN. Na functionaliteiten als live TV pauzeren, Begin Gemist en tv-kijken buitenshuis, introduceert KPN momenteel via het Interactieve TV menu ook de tv- innovatie Méér TV.

Hiermee kunnen klanten via hun Interactieve TV menu direct navigeren naar apps zoals youtube, nu.nl, Buienradar en straks dus ook Netflix. Méér TV wordt ook gefaseerd beschikbaar gemaakt voor KPN-, Telfort- en XS4ALL- klanten.

Netflix heeft wereldwijd meer dan 65 miljoen leden in meer dan 50 landen. Gebruikers kunnen via de streamingdienst tv-series, films en documentaires bekijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen en geen contractuele verplichtingen. Ook produceert Netflix zelf populaire series als Orange is the new black, House of Cards en Daredevil. Onlangs bracht Netflix met Beasts of No Nation zijn eerste eigen film uit.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie