Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijsverhoging Ziggo per 1 juli met gemiddeld 17 euro per jaar

door Marit Veldkamp 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Het is inmiddels geen verrassing meer: ieder jaar in juni of juli voeren de grote telecomproviders prijswijzigingen door. In navolging van KPN maakt nu ook Ziggo bekend de prijzen per 1 juli te gaan verhogen. Gemiddeld stijgt de prijs € 1,43 per maand. Onlangs verhoogde Ziggo de internetsnelheid al. 

ziggogiganet.PNG

Investeren in netwerk

Als belangrijkste reden geeft de telecomprovider aan dat het nodig is om te blijven investeren om in de top van Europa te blijven.  De waarborging hiervan is belangrijk omdat het netwerk cruciaal is voor de samenleving en er steeds hogere eisen aan worden gesteld. De belasting van het netwerk wordt steeds groter doordat mensen meer data gebruiken met meerdere apparaten. Een deel van de prijswijziging komt ook voort uit de inflatiecorrectie.

Prijsverhoging Ziggo

Niet alle klanten van Ziggo krijgen te maken met een verhoging. Bij enkele duurdere abonnementen daalt de prijs juist. Gemiddeld komt dit neer op een stijging van € 1,43 per maand. Bij de meeste pakketten gaat de prijs met  € 1  of € 1,50 omhoog. Voor Alles-in-1 Start betaal je straks € 55,50 (nu € 54,50). Voor Alles-in-1 Complete en Alles-in-1 Max betaal je per 1 juli € 1,50 meer. 

Net als KPN heeft Ziggo ervoor gekozen om de prijs van zijn 1 Gbps-abonnementen te verlagen. Bij KPN kost een 1Gbps-glasvezelabonnement straks minimaal € 57,50  per maand, zonder tv.  Internet Giga en Online TV van Ziggo kost straks € 71,50 per maand (€ 5 minder) en heeft een veel lagere uploadsnelheid van 50 Mbps. Ziggo's snelste Alles-in-1 abonnement (1 Gbps) wordt € 3,50 per maand goedkoper en kost straks € 96. 

Kabel TV

De voorloper van Ziggo was ooit alleen kabeltelevisie leverancier. Dit product wordt nog steeds aangeboden, onder de naam Kabel TV.  Nog steeds interessant, als je geen internetaansluiting hebt of wilt. Per 1 juli gaat de prijs met één euro omhoog. Je betaalt dan € 20,95 in plaats van € 19,95 per maand. 

Vast bellen

Ziggo levert ook telefonie. Daar gaan per 1 juli prijzen wijzigen. Wat er precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. We gaan dit artikel aanvullen als dit wel het geval is.
Prijsverhoging bij Ziggo Logo

'Gratis' snelheidsverhoging

De prijsaanpassingen komen een maand na de aankondiging dat de snelheden per direct werden verhoogd. Dit gebeurde ook in 2019, waar ook eerst de snelheden werden verhoogd en vervolgens de prijzen stegen. Ziggo geeft aan dat de prijsverhoging losstaat van de snelheidsverhoging. 

Opzeggen en overstappen

Wanneer de verhoging groter is dan de inflatie mogen klanten gratis opzeggen, ook als je nog in een lopend contract zit (doorgaans 1 jaar). Tot en met 30 juni kun je het abonnement bij Ziggo kosteloos opzeggen. Met de aangekondigde verhogingen loont het om abonnementen te vergelijken

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Reacties (2)

Geplaatst door: H.D. van Es ()

Ik ontvang op 5 jun\li van jullie telefonisch een prijsaanpassing (klopte al niet helemaal)
dit werd bevestigd per email: pakket €63,45 + volop bellen € 12,95 = totaal € 77,40
toch krijg ik een afrekening van € 79,40, in plaats van de afgesproken € 77,40, afrekening maand juni was nog € 75,90
€ 79,40 -/- 75,90 = 3,50 per maand is dus € 42,- per jaar
Hoe kunt u dit verkopen ?? heel graag reactie !!!

Geplaatst door: H.D. van Es ()

Mijn pakket alles in 1 start was in plaats van € 54,50 € 57,45, nu 59,95 in plaats van wat u vertelt ¶.... € 54,50

Ik heb geen glasvezel

Kunt u mij dit uitleggen ???HD van Es

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.