Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Prijsverhoging Ziggo per 1 juli met gemiddeld 17 euro per jaar

door Marit Veldkamp

Het is inmiddels geen verrassing meer: ieder jaar in juni of juli voeren de grote telecomproviders prijswijzigingen door. In navolging van KPN maakt nu ook Ziggo bekend de prijzen per 1 juli te gaan verhogen. Gemiddeld stijgt de prijs € 1,43 per maand. Onlangs verhoogde Ziggo de internetsnelheid al. 

ziggogiganet.PNG

Investeren in netwerk

Als belangrijkste reden geeft de telecomprovider aan dat het nodig is om te blijven investeren om in de top van Europa te blijven.  De waarborging hiervan is belangrijk omdat het netwerk cruciaal is voor de samenleving en er steeds hogere eisen aan worden gesteld. De belasting van het netwerk wordt steeds groter doordat mensen meer data gebruiken met meerdere apparaten. Een deel van de prijswijziging komt ook voort uit de inflatiecorrectie.

Prijsverhoging Ziggo

Niet alle klanten van Ziggo krijgen te maken met een verhoging. Bij enkele duurdere abonnementen daalt de prijs juist. Gemiddeld komt dit neer op een stijging van € 1,43 per maand. Bij de meeste pakketten gaat de prijs met  € 1  of € 1,50 omhoog. Voor Alles-in-1 Start betaal je straks € 55,50 (nu € 54,50). Voor Alles-in-1 Complete en Alles-in-1 Max betaal je per 1 juli € 1,50 meer. 

Net als KPN heeft Ziggo ervoor gekozen om de prijs van zijn 1 Gbps-abonnementen te verlagen. Bij KPN kost een 1Gbps-glasvezelabonnement straks minimaal € 57,50  per maand, zonder tv.  Internet Giga en Online TV van Ziggo kost straks € 71,50 per maand (€ 5 minder) en heeft een veel lagere uploadsnelheid van 50 Mbps. Ziggo's snelste Alles-in-1 abonnement (1 Gbps) wordt € 3,50 per maand goedkoper en kost straks € 96. 

Kabel TV

De voorloper van Ziggo was ooit alleen kabeltelevisie leverancier. Dit product wordt nog steeds aangeboden, onder de naam Kabel TV.  Nog steeds interessant, als je geen internetaansluiting hebt of wilt. Per 1 juli gaat de prijs met één euro omhoog. Je betaalt dan € 20,95 in plaats van € 19,95 per maand. 

Vast bellen

Ziggo levert ook telefonie. Daar gaan per 1 juli prijzen wijzigen. Wat er precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. We gaan dit artikel aanvullen als dit wel het geval is.
Prijsverhoging bij Ziggo Logo

'Gratis' snelheidsverhoging

De prijsaanpassingen komen een maand na de aankondiging dat de snelheden per direct werden verhoogd. Dit gebeurde ook in 2019, waar ook eerst de snelheden werden verhoogd en vervolgens de prijzen stegen. Ziggo geeft aan dat de prijsverhoging losstaat van de snelheidsverhoging. 

Opzeggen en overstappen

Wanneer de verhoging groter is dan de inflatie mogen klanten gratis opzeggen, ook als je nog in een lopend contract zit (doorgaans 1 jaar). Tot en met 30 juni kun je het abonnement bij Ziggo kosteloos opzeggen. Met de aangekondigde verhogingen loont het om abonnementen te vergelijken

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie