Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Speedlinq nu ook Telfort Internet

Leestijd: 2 minuten

Speedlinq is vanaf 1 januari onderdeel van Telfort geworden.  De internetprovider is sinds augustus 2006 eigendom van KPN.  Bestaande klanten van Speedlinq worden op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen, zo staat op de website te lezen.

Hans Huygens en Pieter Porte, directeuren van het eind 2002 opgerichte bedrijf, hebben oktober jl. afscheid genomen. Na de overname voerden zij samen met KPN de bedrijfsvoering over Speedlinq. Hun functies zijn per 1 oktober overgenomen door Hans Blom en Taco van den Elskamp. Huygens en Porte laten een succesvol bedrijf achter met meer dan 70.000 klanten dat zowel qua technologie als marketing de grote internet service providers regelmatig uitdaagde.

Speedling maakt het de grote gevestigde providers en telecommerken vaak lastig. De internet service provider zorgde regelmatig voor verrasssingen. Zo introduceerde Speedlinq eind 2002 als eerste al een all-in-one pakket met VOIP en was het ook de eerste ISP die dat all-in-one pakket verkocht via een winkelketen.

De provider maakte naam met het aanbieden van hoge snelheden waardoor het vaak bovenaan de ranglijsten van snelste internet service providers stond. Tot tweemaal toe zette Speedlinq de toon door als eerste ISP haar snelheden te verdubbelen. Ben Woldring: "De Top-5 van goedkoopste breedband-pakketten op Internetten.nl heeft in de afgelopen jaren een aantoonbare invloed gehad op de prijsontwikkelingen van ADSL- en kabelabonnementen. Speedlinq heeft altijd het belang ingezien van de scherpste aanbieding voor de klant, waardoor zij vaak op de nummer 1 positie van onze ranglijsten stond. Dit heeft hen veel abonnees opgeleverd."  

Het opheffen van Speedlinq is onderdeel van een grotere operatie, waarmee KPN een gedeelte van haar merken onder de paraplu van Telfort verzamelt. KPN wil van Telfort een sterke prijsvechter maken die de onderkant van de telecommarkt bedient.

Ook 12Move en Tiscali zijn door KPN overgenomen. Sinds 1 november j.l. was het al niet meer mogelijk 12Move te bestellen en vanaf 15 januari zal Tiscali, dat een kleine 300.000 abonnees heeft, opgaan in Telfort. Eerder door KPN overgenomen providers werden al bij andere KPN-providers onderbracht: Freeler ging op in Het Net; Demon,  Cistron en HCCnet zijn naar XS4ALL gegaan. Door deze reductie zullen nog vijf merknamen overblijven, te weten KPN, Het Net, Planet, Telfort en XS4ALL.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie