Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telfort verhoogt de tarieven per 1 juni

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

telfort.gifOok voor Telfort geldt dezelfde redenering als voor moederbedrijf KPN: de prijzen gaan omhoog zodat er geïnvesteerd kan (blijven) worden in kwaliteit, service en internetveiligheid. Vanaf 1 juni 2019 worden alle pakketten met internet € 2,50 per maand duurder, dus ook bij bestaande klanten. Ben je klant? Dan kun je tot 31 mei 2019 kosteloos jouw contract opzeggen of overstappen naar een andere provider. KPN stopt overigens per 1 mei met de verkoop van nieuwe Telfort contracten, op die datum datum sluiten ook alle Telfort-winkels.

Huidige maandprijzen versus nieuwe maandprijzen

Je gaat € 2,50 per maand meer betalen voor het internetgedeelte van het Telfort abonnement, de andere maandbedragen wijzigen niet. Dit is het overzicht van de huidige prijzen en de tarieven vanaf 1 juni:

Oud Nieuw
 Internet (DSL en Glasvezel)  € 35,00  € 37,50
 Internet en TV (DSL en Glasvezel)  € 42,50  € 45,00
 Alles-in-1 (DSL en Glasvezel)  € 45,00  € 47,50

Telefonie

Naast de tariefsverhoging van de internetabonnementen zijn er ook aanpassingen op telefoniegebied. Het starttarief en de kosten per minuut worden op 1 juni verhoogd van € 0,13 naar € 0,14. En vanaf 15 mei 2019 komt het starttarief voor bellen naar de andere EU landen te vervallen, de prijs per minuut wordt wel hoger: € 0,23 (dit was € 0,13). Echt een voordeel is het vervallen van de toeslag voor het internationaal bellen naar een buitenlands mobiel nummer, dit kost nu nog € 0,25 per minuut extra. En het aantal zones wordt van 4 teruggebracht naar 3. Deze aanpassingen zie je na 1 juni terug in onze Buitenland Belwijzer.

Oude tarieven  Nieuwe tarieven
 Minuuttarief vast  Minuuttarief mobiel  Minuuttarief vast en mobiel
 Zone 1 (EU + USA/Canada)  € 0,13  € 0,34  Zone 1 (EU)   € 0,23
 Zone 2 (Rest van Europa)  € 0,27  € 0,52  Zone 2 (o.a. Rest van Europa, VS)  € 0,30
 Zone 3 (Noord Amerika)  € 0,45  € 0,70  Zone 3 (Rest van de wereld)  € 1,00
 Zone 4 (Rest van de wereld)  € 0,99  € 1,24

Heb je het extra pakket Vast Bellen dat nu nog € 2,68 per maand kost? Vanaf 1 september 2019 betaal je € 5 per maand. Dit geldt alleen voor klanten die dit specifieke product hebben. Je kunt dit pakket per maand opzeggen.

Wijzigingen zenderpakketten 

In zowel april als in juni 2019 wijzigt er wat in de zenderpakketten. In april kreeg je de muziekzender TV 538 en de natuurzender LoveNature (in plaats van National Geographic) erbij in het Basispakket. In juni verdwijnen de zenders Wildhitz, FOX, 24Kitchen en Radiozender WDR 3 uit het Basispakket. Uit het Uitgebreide pakket verdwijnen Antena 3 en Zing, uit het Pluspakket NatGeo Wild en BabyTV. In het Pluspakket is muziekzender Brava, nu onder de naam Stingray Classica, vanaf april (weer) beschikbaar en komt muziekzender 100% NL TV erbij. En er is sprake van het niet langer aanbieder van de FOX-zenders, wat dit precies gaat inhouden is nog niet duidelijk. Meer informatie volgt.

Bekijk de pakketten van Telfort hier. Zijn deze wijzigingen een reden om over te stappen? Vergelijk hier alle Alles-in-1 pakketten (of Internet + TV of Internet + Bellen of Internetpakketten) zodat je kunt zien wat de mogelijkheden zijn.

Geactualiseerd: vrijdag 19 april 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.