Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Veel prijsverhogingen in telecomland, check nu je contract

door Margot Meendering Leestijd: 5 minuten

Als je internetprovider de prijs van jouw abonnement verhoogt mag je gratis overstappen! Vergelijk daarom nu of je goedkoper uit bent als je overstapt. De afgelopen weken hebben veel providers hun prijswijzigingen voor dit jaar bekendgemaakt. Als eerste KPN en XS4ALL, later volgden ook Ziggo en andere providers. 

prijsverhogingen-providers-overstappen.png
kpn.gifKPN: Alles duurder behalve Hussel

KPN verhoogt per 1 juli de tarieven van al haar oude pakketten. Klanten met een nieuw KPN Hussel abonnement hoeven niet meer te betalen dan nu. De prijsstijging bij KPN is gelijk aan de door het CBS vastgestelde inflatiecorrectie van 2,6%. De verhoging van de tarieven is met gemiddeld € 1,50 per maand de laagste in jaren. Voor klanten met een oud KPN abonnement wordt het dus aantrekkelijk om over te stappen, omdat Hussel nu goedkoper is. KPN Digitenne wordt een euro duurder, vanaf 1 juli betaal je € 18,00 per maand.

Vaste telefonie wordt vanaf 1 augustus € 1 per maand duurder en de beltarieven gaan met € 0,01 cent omhoog. In onderstaande tabel zie je de prijzen van oude en nieuwe KPN abonnementen. 

Pakketten tot okt '19

Hussel

Pakket

Maandprijs 
per 1 juli
 

Huidige
snelheid
in Mbps
Pakket

Huidige 
maandprijs

Huidige
snelheid
in Mbps
Internet € 43,61 50/5 Hussel 50 € 42,50 50/5
Internet en TV € 53,61 50/5 Hussel 50 + TV € 52,50 50/5
Alles-in-1 € 55,61 50/5 Hussen 50 alles in 1  € 54,50 50/5

xs4all.gifXS4ALL: Alle pakketten een euro duurder

Bij XS4ALL, dochteronderneming van KPN, worden de abonnementen € 1 per maand duurder.


 

telfort.gifTelfort: Zenderwijzigingen en inflatiecorrectie

Telfort biedt geen pakketten meer aan voor nieuwe klanten. De dochteronderneming van KPN voert wel prijswijzigingen en veranderingen in het zenderaanbod door. Zo wordt de zender Crime & Investigation toegevoegd aan het basispakket. Bestaande klanten gaan per 1 juli meer betalen door een inflatiecorrectie. Ook gaan de tarieven voor vaste telefonie omhoog naar € 0,15 per minuut.

ziggo.gifZiggo: 3,4% erbij

Vanaf 1 juli worden de meeste internet en tv pakketten van Ziggo € 2 per maand duurder. De prijsverhogingen bij Ziggo zijn procentueel hoger dan bij KPN en XS4ALL. Volgens Ziggo zijn de verhogingen nodig om te kunnen blijven investeren in het netwerk. De prijzen van internet only pakketten worden niet verhoogd. Dit geldt ook voor Internet Giga en TV Max.

Pakket Huidige prijs Prijs per 1 juli
Alles-in-1 Start € 52 € 54
Alles-in-1 Complete € 67 € 69
Alles-in-1 Max € 87,50 € 89,50
Kabel TV € 18,70 € 19,95

online.gifOnline.nl: Glasvezel goedkoper, DSL duurder

Niet alle providers gooien hun prijzen omhoog. Online.nl breidt haar glasvezel aanbod uit én verlaagt de prijs van glasvezelabonnementen via het KPN Netwerk. Je kunt nu kiezen uit 100, 200 of 500 Mbps. De bestaande 100 en 200 Mbps pakketten zijn, zoals te zien in onderstaande tabel, ongeveer € 10 goedkoper geworden.

Abonnement (glasvezel) Snelheid 100/100 Mbps Snelheid 200/200 Mbps Snelheid 500/500 Mbps
Oude prijs Prijs per 14 mei Oude prijs Prijs per 14 mei Oude prijs  Prijs per 14 mei
Internet  -  € 40  -  € 47,50  -  € 57,50
Internet + Bellen Basis  -  € 42  -  € 50  -  € 60
Internet + Interactieve TV  € 62,50  € 52,50 € 72,50  € 60  -  € 70
Internet + Interactieve TV + Bellen Basis  € 65  € 55 € 75  € 62,50  -  € 72,50

In tegenstelling tot glasvezel, verhoogt Online.nl wel de prijzen van de DSL pakketten. Vanaf 1 juli worden combinaties met Maximaal Internet (100/30 Mbps) € 2 - € 5 duurder. Ook moet je vanaf dat moment betalen voor een vaste telefonie aansluiting, dat is nu nog gratis.

caiway.gifCaiway: € 1,50 - € 2 erbij

Caiway heeft haar prijzen al in maart van dit jaar met € 1,50 - € 2 per maand verhoogd. De precieze stijging verschilt per pakket.


 

delta.gifDelta: € 1 euro duurder, maar supersnel goedkoper

Delta verhoogt vanaf 1 juli de prijzen van de Flexpakketten Budget met € 1,50 per maand. Flexpakket Basis wordt € 1,00 per maand duurder. Ook de prijzen van tv-pakketten worden duurder. Wie extra snel internet wil is vanaf juli een stuk goedkoper uit dan eerst. Je snelheid verhogen tot 1000 Mbps kost dan nog maar € 20 in plaats van € 55!

tele2.gifTele2: Internet Light € 1 duurder

Tele2 verhoogt de prijs van het Internet Light abonnement met € 1. De prijs van tv- en telefoonabonnementen blijft gelijk.


 

t-mobile.gifT-Mobile: Geen verhoging in de zomer

Afgelopen januari heeft T- Mobile haar prijzen al aangepast. De provider heeft bij het samengaan met Tele2 beloofd om haar tarieven de komende drie jaar niet te verhogen. Wel voert de provider jaarlijkse inflatiecorrectie door. 


youfone.gifYoufone: Geen verhoging aangekondigd

Youfone gaat geen prijsverhoging doorvoeren in 2020.

Overige providers

Of Breedband, Jonaz, SKV, edpNet en SKP prijswijzigingen gaan doorvoeren is niet bekend. Solcon wijzigt per 1 juli de prijzen van haar abonnementen. De hoogte van deze wijziging is nog niet bekend. Wel weten we dat de beltarieven met € 0,01 omhoog gaan naar € 0,13.

Opzeggen en overstappen

Door de prijsverhogingen zijn momenteel heel veel Nederlanders contractvrij. Dit betekent dat je gratis kunt overstappen naar een andere provider, ook als je nog in een lopend contract zit. Het is wettelijk vastgelegd dat je bij een prijsverhoging kosteloos kunt overstappen. Als je provider alléén een inflatiecorrectie doorvoert kun je niet gratis overstappen. Je krijgt bericht van je provider als de prijswijzigingen ook voor jou gelden. Ook moet de provider je laten weten tot wanneer je kunt overstappen. Doe je niets, dan loopt je contract gewoon door. Met onze vergelijker kun je op basis van je adres zien bij welke provider je de goedkoopste deal scoort. 

Geactualiseerd: maandag 15 juni 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie