Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wat speelt zich af op de internetmarkt?

door Anniek Kruijer Leestijd: 4 minuten

Waar we met deze warme temperaturen af en toe moeten denken aan afkoeling en ontspanning, denken de internetproviders daar anders over... Niks relaxen. Providers kwamen de afgelopen periode met allerlei aanpassingen. Zoals prijs- en zenderwijzigingen en verhoogde snelheden. Wij hebben het voor je samengevat zodat jij de wijzigingen, van wellicht jouw (nieuwe) provider, op je gemak kunt doorlezen.

tele2.gifHet meest opvallende bij Tele2 is de prijsverhoging voor internet via DSL. Het pakket met de laagste snelheid (Light) stijgt met 3 euro naar 25 euro per maand. Internet Basis en Extra werden beiden twee euro duurder en komen op 30 euro respectievelijk 32 euro uit. Beter nieuws is dat naast de prijs, ook de downloadsnelheid van Internet Basis stijgt met 10 Mbps, naar een snelheid van 60 Mbps. De gebruikers van de vaste telefoonlijn kregen bij Tele2 standaard 300 belminuten bij een combinatie met vaste telefonie. En dit is uniek omdat Tele2 de enige provider was die dit nog deed. Maar ook bij Tele2 is dit feest over. Het is nu niet meer standaard. Je betaalt nu 2 euro voor een aansluiting en je rekent af per tik. Bekijk alle andere Tele2 aanpassingen.

kpn.gifNet als eerdere jaren wijzigt KPN haar prijzen, snelheden en zenders op 1 juli. De provider verhoogt de maandprijzen van zijn internetbundels met 2,50 euro. Voor bepaalde internetabonnementen wordt een snelheidsverhoging doorgevoerd. Per 1 juli zal de snelheidsoptie 200/20 beschikbaar zijn voor koperklanten. Zenderpakketten worden uitgebreid en voor een aantal zenders is het einde verhaal. Andere wijzigingen zijn er bij de ISDN- en PSTN-abonnementen voor vast bellen. Meer weten?

telfort.gifTelfort verhoogt net als moeder KPN haar prijzen. Dit keer van de internet en alles-in-1 abonnementen. Een gratis telefoonnummer voor vast bellen is niet meer gratis bij internet-only en Internet + TV, je betaalt hiervoor 2,50 euro. Net als KPN wijzigt het zenderaanbod.
We zien het al bij andere providers, maar ook Telfort maakt het aantrekkelijk om zelf je abonnement te kunnen samenstellen. Om zo te kiezen wat je echt nodig hebt. Voor muziekliefhebbers is ook de optie Spotify Premium aan het aanbod toegevoegd. Voor meer details bekijk het uitgebreide artikel.

online.gifDeze provider is onlangs een nieuwe campagne gestart: "Hou je van compleet, dan krijg je compleet!" In de campagne focust Online.nl zich op het meest complete pakket voor de laagste prijs: het Alles-in-1 abonnement met een snelheid van maximaal 100 Mb/s. De prijzen van alles-in-1 zijn gelijk aan dat van internet + TV. Dit omdat Bellen Basis i.c.m. internet + TV een gratis optie geworden is. Je betaalt ook geen aansluitkosten t.w.v. 30 euro en er geldt een actie: de eerste 3 of 6 maanden (afhankelijk van het pakket) krijg je 10 euro korting per maand. 

online-nl-overzicht-prijs-mei-2018-0.PNG

ziggo.gifOp 7 mei maakt ook Ziggo bekend haar aanbod te wijzigen per 1 juli. Iedereen wordt volgens de provider persoonlijk op de hoogte gebracht. Op het forum zeggen ze er het volgende over:
• Wijziging in de kosten van de bundels
• Verlaging van de huur van de Extra Mediabox HDDVR
• Verhoging van de gesprekstarieven van vaste telefonie
• Wijziging van telefonie- en voicemailfuncties
• Verhoging van de kosten van acceptgiro's en papieren facturen

t-mobile.gif

T-Mobile Thuis introduceerde een nieuwe glasvezelsnelheid van 200 Mbps. 

Geactualiseerd: dinsdag 8 mei 2018

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.