Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Eerste halfjaar 2021: einde Oxxio en start Freedom

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

We zitten halverwege 2021 en het is tijd voor een terugblik. Wat is er zoal gebeurd op de telecommarkt dit jaar? Om een tipje van de sluier op te lichten: er is een provider verdwenen en er is een nieuwe bijgekomen. Dit en meer lees je in dit overzichtsartikel. 

Groei glasvezel

Glasvezel groeit als een malle. Iedere dag worden meer huishoudens aangesloten op het supersnelle netwerk. Glasvezelabonnementen worden ook steeds goedkoper.  Bij sommige providers, zoals XS4ALL en KPN, betaal je bij een glasvezelabonnement niet meer dan bij DSL! Momenteel hebben glasvezelaansluitingen een maximale snelheid van 1000 Mbps, maar wie weet wat de toekomst brengt! Misschien kunnen we over een paar jaar internetsnelheden halen van 10 of zelfs 100 Gbps. Er is een felle concurrentiestrijd gaande tussen KPN en T-Mobile, wat gunstig is voor de prijs die je betaalt. Beide bedrijven zijn bezig om in hoog tempo glasvezelaansluitingen aan te leggen. Ook DELTA Fiber Netwerk is hard bezig met de aanleg en start in veel buurten een glasvezelcampagne. Naast de eigen merken, DELTA en Caiway zijn ook andere aanbieders welkom op dat netwerk.

Gigabit internet groeit explosief

Supersnel internet is de toekomst en die toekomst komt er heel snel aan. Steeds meer providers, zoals Ziggo, KPN en Delta bieden snel internet aan. Eind 2020 was al tweederde van de huishoudens klaar voor gigabit internet. Naast een hogere maximumsnelheid verhogen veel providers ook de snelheid van bestaande abonnementen. Op zo'n snelheidsverhoging volgt in veel gevallen helaas ook een prijsstijging.

Freedom Internet

Hoera! Een nieuwe internetprovider. In februari van dit jaar is Freedom Internet begonnen met de verkoop van internetabonnementen voor iedereen. Zo is de telecommarkt weer een speler rijker geworden. Freedom internet hecht veel waarde aan privacy en beveiliging. Deze provider is opgericht uit onvrede over het opgaan van XS4ALL in moederbedrijf KPN. KPN heeft in 2019 aangekondigd te stoppen met XS4ALL. KPN belooft de beste elementen van XS4ALL, zoals de beveiliging,  voort te zetten in de diensten van KPN.

Geen Oxxio meer

Naast een nieuwe aanbieder is er ook een internetprovider van de markt verdwenen. Op 13 april 2021 is Oxxio gestopt met het aanbieden van internetabonnementen. Het bedrijf focust zich nu weer op het aanbieden van energie. Het is trouwens niet uniek dat een energieleverancier ophoudt met het aanbieden van internetabonnementen. Denk bijvoorbeeld aan prijsvechter NLE.

Youfone aangesloten bij overstapservice

In de eerste helft van het jaar heeft Youfone zich ook eindelijk aangesloten bij de overstapservice. Hierdoor hoef jij zelf niet langer het abonnement bij jouw huidige provider op te zeggen als je wilt overstappen. De nieuwe aanbieder zegt je abonnement voor je op en regelt de overstap. Zodoende is overstappen heel makkelijk en hoef je je geen zorgen te maken over het opzeggen van je abonnement.

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.