Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN beste alles-in-1 provider volgens Consumentenbond

door Anniek Kruijer 1 reactie Leestijd: 3 minuten

KPN is door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'Beste alles-in-1 provider' van Nederland . Dit blijkt uit de testresultaten van een consumentenpanel. Het panel beoordeelt alles-in-1 providers onder andere op kwaliteit van internet, tv, telefonie en de klantenservice. Vijf jaar lang stond provider XS4ALL op de eerste positie. 

de-beste-provider-groot-004.png

In het derde kwartaal van 2018 scoort KPN Glasvezel een 8,1 en laat daarmee de glasvezel- en de DSL-producten van XS4ALL achter zich. Voor beide producten scoort XS4ALL een 8. Op zes van de acht onderdelen scoort KPN Glasvezel beter dan de nummer 2. KPN komt mede door de goede klantenservice (7,9) als winnaar van het onderzoek uit de bus. En klanten zijn nergens zo tevreden over de omgang met storingen als bij KPN. Bekijk de beoordelingen van alle providers.

Storingen internet, bellen en tv

Er worden door de panelleden veel internetstoringen gemeld, vooral bij kabelaar Ziggo. De minste internetstoringen worden gemeld bij Telfort Glasvezel (8 procent), op de voet gevolgd door KPN Glasvezel en Delta Kabel (9 procent). Ziggo scoort met 15 procent de meeste storingen. Het aantal telefoonstoringen op de vaste lijn valt bij alle providers mee. De glasvezelaanbieders KPN, Telfort en Caiway hebben de minste storingen, terwijl XS4ALL Glasvezel en DSL de meeste hebben. Opnieuw zijn er dit kwartaal geen extreem hoge cijfers voor de tv-kwaliteit. Alle providers scoren tussen de 6 en 7,7. Telfort Glasvezel wint deze test en Ziggo scoort het laagst.

Heb jij last van internet-, televisie-, of telefoniestoringen? Vanaf halverwege 2017 zijn providers verplicht om een compensatie te geven. Je hebt recht op een vergoeding bij een internet-, televisie- of telefoniestoring die langer duurt dan 12 uur. De hoogte van de vergoeding hangt af van je maandelijkse abonnementskosten.

Klantenservice vaak knelpuntlogo-b-overons-kpn-born05.png

De klantenservice is vaak een knelpunt bij internet- en tv-providers. Het oplossen van problemen gaat vaak mis. Dit kwartaal waren klanten het meest tevreden met KPN Glasvezel (cijfer 7,9). Delta Kabel scoort met 6,6 het laagst. Voorheen bracht Caiway Glasvezel er het beste vanaf. 

KPN ook beste aanbieder voor mobiel

Ook op mobiel gebied scoort KPN het hoogst met een 8,2 (vorig kwartaal 8,1). T-Mobile en Simpel volgen op de voet met een 8,1. Vorig kwartaal deelde KPN de eerste plek met T-Mobile en Simpel. Het panel laat weten tevreden te zijn over de bellen, internetten, sms en de dekking. Simyo scoort dit keer minder goed op de voorwaarden. De Consumentenbond verklaart dat dit ligt aan de afrekenmethode. Er wordt op hele minuten afgerond en overgebleven tegoed kan niet worden meegenomen naar de volgende maand. Lees ook: Afrekentrucs mobiele providers

Vergelijken en overstappen

Welke aanbieder is de beste of goedkoopste internetprovider voor jou? Vergelijk internetproviders op Internetten.nl.
Welke aanbieder is de beste mobiele provider voor jou? Vergelijk mobiele providers op Bellen.com.

Geactualiseerd: vrijdag 26 augustus 2022

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: pOPKO vander Ploeg ()

KPN de beste, ja maar je betaald er ook na ik heb alles -in 1 thuis standaard bel onbeperkt altijd Fox sports eredivisie en mobiel telefoon en dan betaal je 95,38 p.m. Graag zou ik wel wat goed koper willen maar waar KPN?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie