Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone Internet Op Reis nu in 42 landen

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Vodafone gaat de dekking van 'Internet Op Reis' uitbreiden van 16 naar 42 landen. Hierdoor kan men  vanaf 1 juni in meer landen - zoals Turkije, Japan en Australië - mobiel internetten tegen een relatief laag tarief. Zodoende kun je je smartphone mee op reis nemen en gewoon blijven e-mailen en twitteren zonder te vrezen voor torenhoge rekeningen bij thuiskomst.

Mobiel internetten over de grens
De 42 'Passportlanden' vertegenwoordigen bijna negentig procent van het internationale verkeer van Nederlandse Vodafone-klanten. Naast alle EU-landen behoren hiertoe onder meer Zwitserland, Turkije en Australië. 

Dag-, maand- en prepaidvariant
Eind vorig jaar introduceerde Vodafone de 'Internet Op Reis' bundels. Ze bestaan uit een dag- , maand- en prepaidvariant. Met de dagbundel kunt u voor 2 euro per dag tot 35 MB uit uw nationale bundel gebruiken. Met de maandbundel gebruikt u voor 5 euro per maand tot 1 GB uit uw maandelijkse bundel. De prepaidvariant kan tot 20 MB ingezet worden. 

De dagvariant is geschikt voor alle klanten die af en toe op reis of regelmatig een lang weekend naar het buitenland gaan. Zij betalen alleen als er daadwerkelijk dataverkeer heeft plaatsgevonden. De maandvariant is bedoeld voor frequente reizigers of klanten die langere tijd in het buitenland verblijven.

Ter vergelijking: 35 MB staat gelijk aan het versturen van 350 e-mails, het bezoeken van 70 internetpagina’s of het uploaden van 30 foto’s op een sociale netwerksite. Om inzicht te krijgen in de kosten van mobiel internetten in het buitenland, kan men voor de reis gebruikmaken van Vodafone's datacalculator. 

Inzicht in kosten met datacalculator
Wij hebben de datacalculator ingevuld voor mobiel internet in Turkije. Wie in mei nog op vakantie gaat naar dit land en 35,8 MB verbruikt, is maar liefst bijna 270 euro kwijt, zonder Passport weliswaar. Met Internet Op Reis BloX betaalt men nu 20 euro (10 euro voor 25 MB + 10 euro buiten de bundel). Op de calculator is ook duidelijk te zien dat muziek, foto's en video's ontzettend veel data slurpen! 

Per 1 juni kost dit dataverbruik dus nog maar 2 euro. Daar kun je heel wat e-mailtjes voor lezen, internetpagina's bekijken, pingen en twitteren! 
Toch kun je ook dan streaming audio of video beter vermijden, want dit soort dataverbruik kan oplopen tot wel 150 MB per uur!

Het datategoed is in te zien op de MyVodafone-pagina. Wie desondanks nog over de datalimiet dreigt te schieten, krijgt een sms-bericht zodra negentig procent van het tegoed is bereikt. Op Vakantiebellen.com meer informatie over mobiel internet in het buitenland. Hier kunt u ook de tarieven van providers onderling te vergelijken.

Mobiel internet op de smartphone: Bellen.com 
Mobiel internet op de laptop/tablet: Internetten.nl

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie