Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Providers

  • Internet via de kabel en (A)DSL is asymmetrisch: de maximale downloadsnelheid is veel hoger dan de uploadsnelheid. Bij internet via glasvezel is de up- en downloadsnelheid hetzelfde. Dat betekent dat iets versturen even snel gaat als iets downloaden. Een hoge uploadsnelheid is handig als je grote bestanden, zoals foto’s en video’s, op internet zet. En bij videobellen is het ook merkbaar: het videobeeld wordt dan snel en met hoge kwaliteit verstuurd. Bij een kabel- en DSL-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak een stuk lager dan wanneer je iets downloadt.

  • De werkelijke snelheid op internet is afhankelijk van heel veel factoren. Bijvoorbeeld van de wereldwijde drukte op het wereldwijde web. Maar ook de snelheid van de servers die je bezoekt spelen een rol. Net als de instellingen en capaciteiten van jouw eigen computer (of ander apparaat). En last, but not least, de bandbreedte die de providers inkopen en/of aanbieden. Vandaar dat de werkelijke te halen snelheden gemeld moeten worden als je een aanvraag doet. Of informatie daarover opvraagt.

  • Over het algemeen wordt de term provider gebruikt, dat is makkelijker. Accessproviders zijn bedrijven die hun klanten toegang verlenen tot het internet, mobiel of vast. Ze zorgen er dus voor dat je op het internet kunt surfen en/of kunt e-mailen. Of het nu via DSL, glasvezel, de kabel, WiFI of het mobiele netwerk is. Voorbeelden van accessproviders zijn: KPN, Lebara, Vodafone, XS4ALL, Youfone en Ziggo.

Voordelen Internetten.nl
  • Minimaal € 20 cashback
  • Gratis onafhankelijk advies
  • Alle providers
  • 25 jaar ervaring
  • Deskundige klantenservice

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.