Accessproviders

 • Is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid?

  Bij internettoegang via de analoge telefoon of ISDN zijn de maximale upload- en downloadsnelheden gelijk. Hetzelfde geldt voor glasvezel. Internettoegang via de kabel, (A)DSL, WiFi en satelliet is over het algemeen asymmetrisch, in dat geval is de maximale downloadsnelheid veel hoger dan de uploadsnelheid.

 • Waarvan is de snelheid op internet afhankelijk?

  De werkelijke snelheid op internet is afhankelijk van heel veel factoren, zoals wereldwijde drukte, de snelheid van de servers die u bezoekt, de instellingen van uw eigen computer en last but not least de bandbreedte die de providers inkopen.

 • Wat is Gedragscode Transparante Internetsnelheden?

  Internetaanbieders hebben afgesproken vanaf 2013 realistische internetsnelheden te melden aan klanten. Ze gaan zich baseren op onderzoek van TNO. De providers die meedoen zijn KPN, Solcon, Tele2, T-Mobile, Vodafone en Ziggo. De nieuwe afspraken zijn vastgelegd in een gedragscode die vanaf 1 januari 2013 gaat gelden.

 • Wat wordt onder eenmalige kosten verstaan?

  Op Internetten.nl wordt onder eenmalige kosten verstaan: administratiekosten, aansluitkosten, verzendkosten, rembourskosten. 

 • Wat zijn accessproviders?

  Accessproviders zijn bedrijven die hun klanten toegang verlenen tot het internet, mobiel of vast. Ze zorgen er dus voor dat je op het internet kunt surfen en/of kunt e-mailen. Of het nu via ADSL, de kabel, WiFI of het mobiele netwerk is. Voorbeelden van accessproviders zijn: Telfort, KPN, Tele2, XS4ALL, Vodafone en Ziggo.