Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Decoders

 • Eigenlijk heb je geen keus. Je krijgt van de aanbieder het (door de aanbieder gekozen) apparaat in bruikleen. Meestal kun je een ander, uitgebreider, apparaat kopen of huren. Sommige aanbieders verplichten je om een 'startpakket' te kopen, met daarin een decoder. Meestal is het wel mogelijk zelf alsnog een (extra) apparaat aan te schaffen en aan te sluiten, dat is dan op eigen risico.
  In de ACM beleidsregel Vrije modemkeuze wordt ook vermeld dat decoders buiten deze regulering vallen.

  Als je er zelf eentje koopt, let dan op dat het een goedgekeurde decoder is. Op de websites van bijvoorbeeld Ziggo, Caiway en CanalDigitaal zijn lijsten te vinden van door hen goedgekeurde decoders.

 • Een decoder is een andere naam voor ontvanger, receiver of settopbox. Het betreft het kastje, dat ongeveer zo groot is als een modem of dvdspeler, dat nodig is om de digitale signalen leesbaar te maken voor het tv-toestel. Dit apparaat wordt aangesloten op de tv.

  Er zijn 4 soorten decoders: DVB-C voor digitale televisie via de kabel, DVB-T2 (via de ether), DVB-S (via de satelliet) en IP-TV (via internetverbinding). Met de meeste (nieuwe) decoders kun je HD-zenders ontvangen. Als aanbieders 4K (UHD) zenders aanbieder is er ook te kiezen voor een decoder die daar geschikt voor is.

Voordelen Internetten.nl
 • Minimaal € 20 cashback
 • Gratis onafhankelijk advies
 • Alle providers
 • 25 jaar ervaring
 • Deskundige klantenservice

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.