Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Top 5 van mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Mobiel internet is nu toch echt aan een opmars begonnen. Bij het huidige groeitempo zal T-Mobile nog voor volgend jaar tien procent van de omzet boeken met mobiel internet. En bij KPN verdubbelde de omzet uit mobiele data ten opzichte van vorig jaar. Ook Vodafone ziet dat mobiel internetten steeds populairder wordt. Reden genoeg voor een TOP 5 Mobiel Internet op de laptop!

Overal en altijd online
Mobiel internetten betekent overal en altijd online zijn via een laptop of mobiele telefoon. Zakelijk gezien natuurlijk een ideale oplossing voor mensen die weinig op kantoor zijn, maar door de snelheidsverhogingen van de netwerken en sterk dalende tarieven ook steeds aantrekkelijker voor consumenten. Er zijn 3 providers met een eigen netwerk: KPN, Vodafone en T-Mobile. De overige aanbieders Debitel, Hi, Telfort en XS4ALL maken gebruik van het KPN netwerk.

TOP 5 Mobiel Internet
Op Bellen.com en Internetten.nl kon u al heel lang eenvoudig alle beschikbare mobiele internet abonnementen vergelijken. Op 7 mei is de Tariefvergelijking Mobiel Internet grondig vernieuwd. Net als voor breedbandpakketten is er op Internetten.nl nu ook een TOP 5 van de goedkoopste abonnementen voor Mobiel Internet op de laptop.De abonnementen zijn standaard gerangschikt op de totale kosten in het eerste jaar, inclusief eventuele acties waarbij het goedkoopste abonnement bovenaan staat. De getoonde snelheden zijn de maximaal mogelijke, afhankelijk van netwerk en dekking. 

Verschil in prijs, snelheid en datalimiet 
Mobiel internetabonnementen zijn er in allerlei smaken. Uit de TOP 5 blijkt direct al het grote verschil in snelheid. Opmerkelijk genoeg is het goedkoopste abonnement (KPN Snel) tevens het snelste! Wel krijgen gebruikers hier te maken met een maandelijkse downloadlimiet van 400 MB (0,4 GB). Dat betekent 12 cent per MB bijbetalen wanneer je meer downloadt. Dat is niet het geval bij KPN Zeker, maar hier wordt de -toch al veel lagere- snelheid teruggebracht tot 128/64 Kb per seconde. Vodafone hanteert een soortgelijke methode, d.w.z. je kunt kiezen voor abonnementen met 'Maximale Snelheid' óf 'Vaste Kosten'. T-Mobile laat nóóit bijbetalen na extra verbruik, maar verlaagt alleen de snelheid bij Laptop Economy en Laptop Business. Bij Laptop Executive, T-Mobile's snelste en duurste abonnement, geldt geen datalimiet en wordt de snelheid ook niet teruggebracht.

Wie Mobiel Internet zonder datalimiet wil, heeft de keus uit  9 van de 40 abonnementen. Het goedkoopste is Telfort Mobiel internet onbeperkt voor 22,95 euro per maand en het duurste XS4ALL Mobiel internet Basic voor 95,20 euro per maand. Laatstgenoemde is echter wel bijna 10 keer zo snel! 

De internetabonnementen voor laptops kunt u ook meteen bestellen. Met de juiste keuze betaalt u nooit teveel voor uw GPRS, UMTS of HSDPA abonnement.

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie