Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Voordelig internetten op wintersport

Leestijd: 3 minuten

Al zijn de golven nog zo adembenemend, het strand nog zo schitterend en de sneeuw nog zo aanlokkelijk, steeds meer mensen willen in hun vakantieoord graag internetten, e-mails lezen of vrienden en bekenden digitale vakantiegroeten sturen. 

Daarvoor nemen ze of hun eigen laptop, pda of gsm van huis mee, of zoeken internettoegang in de plaats zelf, bijvoorbeeld bij een openbare hotspot. Iedere toegangsvariant heeft z’n eigen voor- en nadelen, de kosten wijken sterk van elkaar af. Met de wintersport voor de deur hebben we de tarieven voor mobiel internetten en MMS alvast op een rijtje gezet. Bedenk wel dat de gesprekstarieven voor roaming tarieven afgelopen zomer flink gedaald zijn, maar de datatarieven niet. Eventjes e-mail checken op de piste kan dan ook een gigantisch hoge rekening tot gevolg hebben. Wees gewaarschuwd! 

Telfort is relatief het 'goedkoopst' in de EU-landen, daarna Vodafone maar dan moet je wel gebruik maken van de Zorgeloos Internet BloX en van de zogeheten Passport netwerken. Er zijn in 42 landen zulke netwerken: alle EU-landen en nog een aantal daarbuiten. Let op dat je alleen deze netwerken gebruikt, mobiel Internet op andere netwerken is vier keer duurder.

KPN en Hi hebben tarieven binnen en buiten de EU. Buiten de EU is erg duur. Let op dat Zwitserland, Noorwegen,Turkije en Kroatië geen EU-lidstaten zijn! Overigens geldt in Zwitserland op het Swisscom netwerk wel het EU-tarief. Als je KPN, Hi of Telfort prepaid hebt, kun je niet mobiel internetten in het buitenland.

T-Mobile heeft maar één tarief, hier dus geen zorgen over EU landen en voordeelnetwerken. Datzelfde geldt voor Orange.

Nog een aardige tip van Telecomlog: Wil je het gebruik beperken, download dan alleen de headers (de eerste 2kB) van je e-mailtje (Met 100 KB kun je bijvoorbeeld enkele internetpagina's openen of circa 10 e-mailberichten zonder bijlage binnenhalen).  En download géén muziek en/of videoclips, voor een MP3tje heb je gemiddeld 2,5 MB en voor een video clip 5 MB nodig. Als KPN abonnee betaal je zo'n 30 euro voor een MP3tje in de bergen van Tirol en maar liefst 75 euro in Lapland of Turkije!

Aanbieder Mobiel Internet EU-Tarief per MB    Buiten EU-Tarief 
perMB                   
 MMS
(excl. evt. kosten dataverkeer)
 Telfort Mobiel internet € 5,95  € 12,50 € 0,30
Vodafone Zorgeloos Internet BloX  € 7,50 
Passport
 € 7,50
Passport
 € 0,50*
 Vodafone Standaard

 € 29,50
overige netwerken

 € 29,50
overige netwerken
 € 0,50*
 T-Mobile     € 9,00   € 9,00  € 1,00
 KPN Surf&Mail  € 11,90  € 29,80  € 0,49
 Hi Internet  op je mobiel  € 11.90  € 29,75  € 0,49
 Orange Orange  World  € 15,00  € 15,00  € 0,34

 * met bijlage tot 300 KB
Meer informatie  n tarieven voor bellen en internetten in het buitenland: Vakantiebellen.com 

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie