Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wanneer kun je beter voor een internet-only abonnement kiezen?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Kijk jij ook steeds meer televisie via Netflix? Dan is een internet-only abonnement vaak voldoende. Het scheelt je maandelijks aardig wat geld en je kijkt geen reclame meer…

Heb je een abonnement waar zowel televisie, bellen als internet bij inbegrepen zijn? Dan levert je dat veel gemak op, want je hebt slechts te maken met één bedrijf en bent meestal goedkoper uit dan wanneer je deze diensten apart bij verschillende providers zou afnemen. Toch zijn er situaties waarin het afnemen van alleen internet een prima keuze is.
 

Je kijkt weinig tv en belt niet via de vaste lijn

De laatste jaren neemt het 'ouderwetse' lineaire televisie kijken aanzienlijk af. De Nederlander keek in 2018 gemiddeld 173 minuten per dag televisie. Dit is 2,6% minder dan in 2017. Dat betekent dat mensen minder geneigd zijn om naar het actuele aanbod te kijken, maar een uitzending op een later moment terugkijken wanneer dit hen goed uitkomt. Steeds meer mensen kijken helemaal geen tv meer, of uitsluitend nog via internet. 

Bijna elke zender biedt het aanbod tegenwoordig ook online aan, al dan niet tegen een kleine vergoeding. Kijk je zelf ook nog maar weinig tv of maak je vooral gebruik van diensten zoals Netflix, YouTube en Spotify? Dan is een ‘internet-only’ abonnement wellicht interessant. Zeker als je vooral met je mobiele telefoon belt en ook geen vaste telefoonlijn nodig hebt.

internet-only-2019.PNGInternet-only met hoge snelheid

Alleen internet is een goed alternatief omdat de downloadsnelheid de laatste jaren behoorlijk is toegenomen. Goede routers geven overal in huis een uitstekend signaal, waardoor je op alle plekken naar je favoriete serie, televisieprogramma of film kunt kijken. 

Heb je op dit moment een totaalpakket met internet, televisie en bellen en overweeg je over te stappen naar alleen internet? Doe dan een speedtest. Zo kom je erachter of je internetverbinding voldoende snelheid biedt om online tv en video te kijken.

Welke providers bieden internet-only?

Via Internetten.nl heb je de mogelijkheid om alleen internet te bestellen.Vul je postcode in en check welke abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres. Je kunt in de vergelijker sorteren op laagste kosten, op aanbieder of snelheid. KPN en Ziggo zijn de grootste aanbieders van internetpakketten. De combinatie van T-Mobile en Tele2 is de derde speler. Zij maken gebruik van de netwerken van KPN. Andere serviceproviders die via KPN internet-only leveren zijn o.a. Youfone, Online.nl, NLE, Telfort en XS4ALL. Bij Ziggo ben je verplicht een tv-abonnement af te nemen.

Overstappen is eenvoudig en bovendien profiteer je bij diverse providers de eerste maanden van een aantrekkelijke welkomstkorting. En mocht je later spijt krijgen omdat je het relaxed tv kijken en zappen toch wel mist, dan voeg je televisie eenvoudig weer toe.

Top 5 goedkoopste en snelste internetpakketten

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie