Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Alles over interactieve tv: wat is interactieve tv?

Met interactieve tv is interactie mogelijk tussen jou en de informatie die je op het scherm ziet.

wat is interactieve tv?

Wat heb ik nodig?

  • Een aansluiting met een internetverbinding, dat kan via kabel, DSL of glasvezel zijn.
  • Verder heb je geen nieuwe televsie nodig, maar wel een interactieve settopbox of een module. De settopbox kan een ingebouwde harde schijf hebben. Behalve de mogelijkheid programma's op te nemen, zijn hiermee extra toepassingen mogelijk.
  • De afstandsbediening of een mobiele telefoon of tablet (met app) en/of een digitale decoder (met eigen afstandsbediening)

Zelf bepalen wat je wilt kijken

Je kunt zelf bepalen wat je wilt kijken en wanneer. Via de provider kun je gemiste programma's terugkijken of films huren. En met diensten, zoals Programma Gemist en Video on Demand, heb je als kijker de regie in handen.

Abonnementen bestaan in de meeste gevallen uit een standaard aanbod van zenders, dat uit te breiden is met optionele pakketten. De digitale ontvangers zijn tenminste HD-Ready, dus alle programma’s die in High Definition worden uitgezonden ontvang je ook in HD-kwaliteit.

Video on Demand

Met Video On Demand, of te wel streamingdiensten, kun je films en series bestellen en bekijken (en pauzeren) wanneer je zelf wilt. In het aanbod van VOD-films zitten vaak nieuwe films en series. Maar ook klassiekers en bekende en geliefde films van vroeger kun je op veel Video on Demand platformen terugvinden. 

Video on Demand is een dienst die bij interactieve tv geleverd wordt. Jouw provider bepaalt hoe dit bij jou thuis wordt afgeleverd. Zo zijn er systemen die gebruik maken van streaming video en systemen waarbij de film eerst naar de set top box gedownload moet worden. Het voordeel van streaming video is dat je na het kiezen van de film deze direct kunt bekijken. Daarnaast zijn er online 'videotheken'  (streamingdiensten) te vinden waar je een abonnement op kunt nemen zodat je daar films/series kunt huren, bijvoorbeeld Videoland of Netflix


Geactualiseerd: woensdag 18 januari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie